Van Hi-Res Audio, DSD, LDAC és MQA, de a két új Sony Walkman MP3-lejátszó tényleg nagyon sokba kerül. Azt hihetnénk, hogy manapság MP3-lejátszót már senki nem árul. Aztán jön a Sony, és bemutatja a több mint fél évtizedes NW-WM1A és NW-WMZ utódjait, az NW-WM1AM2-t és az NW-WM1ZM2-t. Technikailag ezek közel azonosak, azt leszámítva, hogy előbbi 128, utóbbi 256 GB tárhelyet kínál. Mindkettőbe fér viszont microSD-kártya.

Forrás: techworld.hu
Feltöltő: peter-tw
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Rizikó
Az önálló mp3 lejátszó még mindig megkerülhetetlen.
Emmersson71
@Rizikó: Az a vicc, hogy ha mp3 formátum, akkor egy telefon is elég, mert nem adsz a minőségre, hiszen veszteséges, mivel durván tömörített :) Ha pedig más (jobb) a formátum - FLAC, WAV stb -, akkor azt egy vájtfülű nem az utcán, metrón, buszon vagy bringán hallgatja!
Az önálló zenelejátszó valóban jó dolog, de csak asztali (polcra való) változatban.."walkman" stílusban semmi szükség rá!
Ez a Sony cucc is zsákutca, egy-két sznob veszi majd, bár az aranyozás miatt úgy vélem, pontosan ők a célközönség :)
Rizikó
@Emmersson71: Nem fogod elhinni, de nem érdekel ilyen szinten a hangzás minősége. Nekem az mp3 formátum tökéletesen megfelel és nem zabálja a memóriát.
horseman
@Emmersson71: Én ugyan eredeti párti vagyok, egy gyűjtemény az attól gyűjtemény, de ha egymás mellett hallanál egy 320 - at meg egy flac - et nem biztos hogy megmondanád melyik-melyik. Lényegében 192 - től már közel CD minőség a hang, lejjebb tud borzalmas lenni, de nyilván aki rap, hip-hop meg techno féle valamiket hallgat annak úgyis mindegy, csak dübörögjön.
Emmersson71
@Rizikó: @horseman: Na, akkor egyetértünk :) Nekem is elég a bringára az mp3 egy szolidabb fejhallgatóval ;)
Rizikó
@Emmersson71: Nekem a rock a kedvencem, abból is a régebbiek. Némelyik felvétel rosszabb minőségű, mintha én énekelném. Így az mp3 nekem oké!
És a foglalt tárhely a hordozhatóság esetében fontos.
Emmersson71
@Rizikó: De akkor bőven elég a telefonodat magaddal vinned :)
Rizikó
@Emmersson71: Nem. A lejátszó azonnal azt teszi, amit szeretnék. A telefon beállítgatása idegesít. Szeretm ha valami az, aminek készült.
Emmersson71
@Rizikó: Én is. Amikor bekapcsolom a BT fülesemet (vagy bedugom a jacket), akkor a PowerAmp nevű lejátszó program azonnal elindítja a zenéimet. Ha mégis inkább rádiót hallgatnék, 2 érintéssel elérem. Ugyanígy van a Spotifynál is.
A lejátszók esetében talán több gombot is meg kell nyomj.
Nem nagyon értelek :)

Plusz: Telefonnal ha bejövő hívásom van, egy mozdulattal felveszem, majd utána automatikusan visszaáll a zenelejátszás.
Ez mp3 lejátszóval nem működik.
Rizikó
@Emmersson71: Magam memória kártyán tárolom a zenéket és összeállítok otthon egy listát belőlük. Ezt hallgatom. Ismerem magam, tudom mikor milyen zenéhez van kedvem. Ugyan ezt motoron hallgatni hangszórókkal külön királyság.
Emmersson71
@Rizikó: Én is ezt szoktam. Készítettem több mappát a telefonomon, és hangulattól függőn választok.
A Bluetooth pedig az egyik legnagyobb találmány a kerék óta ;)
Rizikó
@Emmersson71: Na azzal is gondban vagyok, de majd valamelyik okosabbal elmagyaráztatom magamnak ennek a használatát! Kissé régimódi vagyok ízlésben, informatikai tudásban és gondolkodásban.
Jól esik ilyennek lenni és nagyon nem is akarok haladni a korral.
Emmersson71
@Rizikó: Nincsen ezzel baj, vagytok még sokan, akik több funkciós készülékek helyett még mindig külön egyet-egyet használtok :) Miattatok van még papíralapú könyvkiadás, csekkek stb...
Rizikó
@Emmersson71: Nem szeretném a telefonomon intézni az ügyeim. Úgy fogalmaznék, hogy a lehető legtöbb rendszerfüggetlen eszközt akarom használni. Nem szeretem, ha listàzzák ebben is a szokásaim.
Emmersson71
@Rizikó: Nem baj az, ha az ember paranoiás :)
Rizikó
@Emmersson71: Viszont az már baj, ha nem alaptalanul az! Ez pedig messzire visz!
Rizikó
@Emmersson71: Látod, itt a bibi. Nem a saját kormányomtól tartok.
Emmersson71
@Rizikó: Pedig... :)
Ja, nem izraeli a program?
Rizikó
@Emmersson71: Mondom, nem a saját kormányomtól tartok.
Rizikó
@Emmersson71: Na látod. Van közös pont.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.