A friss Oscar-díjas színésznek a díjkiosztó gálán borult az agya, miután Chris Rock a felesége betegségből eredő kopaszságán élcelődött, pofon lett a vége. Chris Rock egyelőre nem tett feljelentést.

A Telex cikke szerint egy amerikai idő szerint hétfő délutáni Instagram-posztban kért bocsánatot Will Smith Chris Rocktól, miután az Oscar díjkiosztó gáláján pofon vágta a humorista-műsorvezetőt, miután az felesége betegségből eredő kopaszságán élcelődött.

Bocsánatot kért Will Smith Chris Rocktól, és elítéli az erőszak minden formáját

Az elhíresült pofon a 94. Oscar-díj gáláján

Fotó, címlapkép: AFP/Robyn Beck

A friss Oscar-díjas Will Smith az Instagram-posztban többek között azt írta, hogy "elfogadhatatlan és megbocsáthatatlan" volt a viselkedése:

„Az erőszak minden formája mérgező és pusztító. (…) Az én rovásomra elhangzó viccek a munkám részét képezik, de a Jada egészségi állapotával kapcsolatos vicc túl sok volt számomra, és érzelmileg reagáltam rá. Szeretnék nyilvánosan bocsánatot kérni tőled, Chris. Kilógtam a sorból, és tévedtem. Zavarban vagyok, és a tetteim nem illenek ahhoz a férfihoz, aki lenni szeretnék. A szeretet és a kedvesség világában nincs helye erőszaknak.”

- írta Smith a bejegyzésében a Telex fordítása szerint.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Will Smith (@willsmith) által megosztott bejegyzés

A díjkiosztón Chris Rock, mielőtt a győztes dokumentumfilm nevét felolvasta volna, elsütött gy poént Jada Pinkett Smithre, Will Smith feleségére utalva, mikor azt mondta, hogy várja a G.I. Jane második részét. Jada Pinkett Smith ugyanis kopaszon jelent meg a díjkiosztón, miután egy betegség (alopecia) mitt kihullott a haja. Chris Rock a kopaszságát kötötte össze az említett G.I. Jane című filmmel, amelyben Demi Moore leborotváltatta a haját. 

Will Smith ezen húzta fel magát és ment fel a színpadra és kevert le élő adásban egy pofont Rocknak, majd kétszer is jól hallhatóan azt üvöltötte, hogy "Ne vedd a kibaszott szádra a feleségem nevét". A színész, aki a Richard király című filmben nyújtott alakításáért megkapta a legjobb színésznek járó Oscar-díjat, már az Oscar-szobor átvételekor mondott beszédében is bocsánatot kért a viselkedéséért, tettét azzal magyarázta, hogy védi a családját, de azt is hozzátette, hogy színészként tudja, hogy jóval többet kell elviselnie.

Az Instagram-posztban Smith ismételten elnézést kért az Akadémiától, a műsorban résztvevőktől, és mindenkitől a világon, aki látta a pofont. 

„Mélységesen sajnálom, hogy a viselkedésem beszennyezte ezt, az egyébként csodálatos utazást mindannyiunk számára”

– írta a posztban a Telex fordítása szerint, és azt is hozzátette, hogy folyamatosan dolgozik saját magán.

Chris Rock egyelőre nem tett felejelentést az eset miatt, ezt azonban még megteheti. Ha ez megtörténne, Will Smithnek hat hónapos börtönbüntetéssel és 100 ezer dolláros pénzbüntetéssel is számolnia kellene a kaliforniai törvények értelmében.

A cikk szerint az Oscar-díjakról döntő Amerikai Filmakadémia elítélte az esetet és vizsgálatot is indított. A vizsgálat eredménye további következményekkel is járhat még, összhangban a kaliforniai törvényekkel és a testület saját szabályaival – közölte a testület. (Arról megoszlanak a vélemények, hogy tényleg spontán akció volt-e a pofon, vagy megrendezett jelenet.)

Forrás: telex.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
Túlreagálta a helyzetet Will Smith. Chris Rock ismert csípős nyelvéről, de eleve úgy kezdi a poént, hogy "imádlak Jade". Mivel pontosan tudható Jada Pinkett Smith kopaszságának oka, így nyilvánvaló, hogy nem a betegségén poénkodott, hanem csak a kopaszságán.
DE! Ha ennyire szívére vette W.S. ezt a viccet, akkor miért is nevetett rajta? Mert csak azután lett dühös, hogy látta, a neje nem értékelte a humort.
Mennyivel elegánsabb lett volna, ha kiszól a színpadra, hogy elég volt, haver, lapozz! Biztosan értette volna. És biztosan azonnal bocsánatot kér. Mert számomra úgy tűnt, Chris Rock viselkedett higgadtan.
Arról nem is beszélve, hogy milyen sunyi, férfiatlan dolog váratlanul bemosni valakinek...

Egyébként érdekes, hogy egy biztonsági ember nem jött ezek után. Vajon mi kellett volna, hogy megjelenjenek, Maunika só stílusú balhé?
Pipás
Késő bánat! Erre nincs bocsánat. Megvetem az erőszakos embereket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.