1. Egyél sok fehérjét minden étkezésnél. Az étkezés néhány órára megnövelheti az anyagcserét. Ezt nevezik az élelmiszer termikus hatásának (TEF). Ennek oka az étkezésben lévő tápanyagok megemésztéséhez, felszívódásához és feldolgozásához szükséges többletkalóriák. A fehérje okozza a TEF legnagyobb növekedését. 15-30%-kal növeli az anyagcserét, szemben a szénhidrátoknál 5-10%-kal és a zsíroknál 0-3%-kal. A fehérje evéséről azt is kimutatták, hogy jobban érzi magát, és megakadályozza a túlevést. Egy kis tanulmány kimutatta, hogy az emberek valószínűleg körülbelül 441 kalóriával kevesebbet fogyasztanak naponta, ha a fehérje az étrendjük 30%-át tette ki. A több fehérje fogyasztása csökkentheti az anyagcsere csökkenését is, amely gyakran a zsírvesztéssel jár. Ez azért van így, mert csökkenti az izomvesztést, ami a fogyókúra gyakori mellékhatása.

Forrás: adatlistazo.hu
Feltöltő: Gyula
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csapnivalo
Elolvastam a cikket, de mintha külföldi cikk lenne Google fordítóval írva. Valószínűleg így lehet, mert nem tudni meg semmit az oldal üzemeltetőjéről, se az adatvédelemről, pedig a ".hu" domainekkel kapcsolatban törvényi kötelesség feltüntetni pár dolgot magatokról.
driv3r
@csapnivalo: Az "adatlistázó" név sem hangzik túl jól.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.