Az történt, hogy az állam a csőd szélén van. A költségvetési hiány az egekben, az államadósság 2010 óta a példátlan világgazdasági konjunktúra dacára megduplázódott, a korrupt-autoriter orbáni politika miatt Nyugat-Európa befogyasztotta az uniós támogatásokat.

Forrás: b1.hvgblog.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Egy adalék az infláció valódi mértéléről

nickgrabowszki: „A forint egy év alatt elveszítette értékének harmadát”

A blogger postjában arról ír, hogy „az állam a csőd szélén van. A költségvetési hiány az egekben, az államadósság 2010 óta a példátlan világgazdasági konjunktúra dacára megduplázódott, a korrupt-autoriter orbáni politika miatt Nyugat-Európa befogyasztotta az uniós támogatásokat.”, amire válaszul „Orbán kiszervezte magáncégeknek az államkassza feltöltését.”
Ami „gyakorlatilag egy forgalmiadó-emelés, ami az áremelkedésen és az infláción keresztül drasztikus életszínvonal-csökkenéshez fog vezetni. ”.
S megtehetik, mert „Rogánék (hivatalosan a Századvég nevű közpénzből kitartott Fidesz-intézet) közlése szerint az emberek bárki mást hajlandók inkább hibáztatni az anyagi helyzetük romlásáért, mint az Orbán-kormányt.”.
Miközben: „a dollár tavaly május óta 85 forintot drágult.”!!
Aminek van némi tanulsága:
egyrészt: szemben a propagandával „Semmi köze nem volt, nem is lehetett a magyarországi inflációhoz és életszínvonal-csökkenéshez se a háborúnak, se az Uniónak, vagy pláne Amerikának.”,
másfelől: lényegében „a valódi infláció Magyarországon pillanatnyilag több mint 30%-os.”, ami azt jelneti, hogy - a világkereskedelem túlnyomó része dollárelszámolású-, hogy valókában 36-37% körül van!
Jé ugye milyen ismerős, a kiadásaira odafigyelő állampolgárként mi is ekörül érzékeljük az árak változását!
Pálinkás Pál
nem baj ,van nekünk 3 millió elmebeteg selejtünk, akik trónon tartják a cigányt...kis öröm az ürömben...jobbára ők fognak szopni, amúgy is csórók, most harmadával szegényebbek lettek...
RonaGyuri
@RonaGyuri: egy friss adat: Ammerländer sajtok nem egy éve, csupán 2 hónapja 2500 kör5ül voltak, ma más majd 5000!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.