„Józantallért" kap, akinek elég alacsony még a véralkoholszintje. A tallérokat ezután három italra is be lehet váltani. Egyelőre pozitív a visszhang.

Három ingyen itallal várják a józanul érkezőket ebben a kisvárosban

Fotó: Jessica Gow/AFP

Mivel Belgiumban drága az alkohol, sok fiatal otthon, vagy barátoknál kezdi az alapozást. Ennek sokszor az a következménye, hogy a szórakozóhelyekre tartva már az utcán saturészegen ordibálva haladnak át. Az Antwerpen melletti Balen városában éppen ezen szeretnének változtatni – írja a hvg.hu.

A bulizni vágyóknak ezentúl lehetőségük lesz alkoholszondás tesztet végezni egy erre kijelölt sátorban, mielőtt belépnének a rendezvényekre vagy szórakozóhelyekre. Ha a teszten alacsony véralkoholszintet mérnek náluk, akkor az első három italt ingyen kapják, a helyi önkormányzat jóvoltából.

„Sok fiatal túl sokat iszik még a buli kezdete előtt”

– mondta Wim Wouters helyi alpolgármester a Gazet Van Antwerpen lapnak adott interjúban. A város el akarja törölni az „ivás előtti ivás” kultúráját, amely ösztönzi a mértéktelen alkoholfogyasztást és a „rohamivást".

„Az előivás többek között az alkoholmérgezés, a kábítószer-használat, a testi panaszok és az impulzív, veszélyes döntések megnövekedett kockázatával jár”

– magyarázta az alpolgármester.

Arról, hogy mi is a pontos menete a rendelkezésnek, a hvg.hu cikkében olvashatnak. 

Forrás: hvg.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Félix
@Shikari: Muszáj ahhoz inni hogy valaki jól érezze magát? Biztos?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.