Előkelő címet nyert el a magyar Parlament, több világhírű turistalátványosságot utasított maga mögé – kifejezetten a külső értékeivel.

A világ legnépszerűbb látványossága lett a magyar Országház – Megelőzte Disneylandet és a Central ParkotMTVA/Bizományosi: Róka László

Az Országgyűlés saját honlapján osztotta meg a Stasher utazási blog felmérésének eredményét – szúrta ki a blikk.hu. A magyar látványosság úgy került első helyre, hogy különféle szempontok alapján a legtöbb pontot érte el, az összesen 99 látványosságot felsorokoztatott listában.

A kutatás alapjául olyan adatok szolgáltak, mint a Google-értékelések, a TikTok-népszerűség, a szállások minősége a Booking.com portál alapján, de az ország közbiztonságára vonatkozó adatokat is figyelembe vették.

Ezek alapján az Országházunk az első helyezést érdemelte ki:

a Google-értékelések esetében igen magas pontszámot kapott: 5-ből 4,8-re értékelték, a TikTok felületén pedig összesen 887 millió nézték meg az épületet. Végül ezeket a pontszámokat összesítve, egy 10-es skálán 7,34 pontot sikerült bezsebelnie a fővárosi látványosságnak.

A listán kicsivel mögötte maradt le a párizsi Disneyland, a harmadik helyezett pedig az izlandi Két Lagúna lett. A felmérésben még olyan világhírű látványosságok kerültek be, mint az olasz Colosseum, amerikai Central Park és a perui Machu Picchu.

Forrás: blikk.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Aha. Megelőzte Disneyland-et. Meséljetek még.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@szép új világ: ma, 08:41 ♦ Beleszülettem egy elkerített országba. Harminc évig lestünk nyugat felé. Az ottani fényeket lestük távolról. A részesei akartunk lenni. Ki akartunk kerülni a sötétből ahol éltünk. Amikor jött a rendszerváltás szinte el se hittük. Akartunk Európához csatlakozni végre. Utána még 15 évet vártunk, figyeltük a tárgyalásokat. Könyörögtünk a Nyugatnak, hogy engedjenek be az asztalukhoz. Hogy mi is ott lehessünk. Aztán eljött a pillanat. Négyszázezer ember ünnepelte a csatlakozást a felvonulási téren...
pbs.twimg.com/media/FruXuTJWAAEOOaI?format=jpg&name=small
csipetke
Persze hogy híres lett... Hiszen itt működik viktor putyinovics bábszínháza is...
gumikacsa
Csikágó - avagy, hogy lett végül egy romkocsma egész Magyaro... Matyaro... Matyóország: www.youtube.com/watch?v=p3eveAq1FGY

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.