Jogsértőnek ítélte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a HírTV március 26-án adásba került Sajtóklub című műsorszámát; a testület ezen kívül a televíziós és rádiós műsorszolgáltatók kvótakötelezettségeinek teljesülését, illetve a Rádió1 miskolci és kiskunmajsai adásait vizsgálta.

Eljárás indult a HírTV ellen – Nem volt jó azon örömködni, hogy Ugandában kivégezhetik a melegeket

Az NMHH a 2022. évi műsorkvóta-kötelezettségek teljesítésének vizsgálata alapján a öt rádiós és nyolc audiovizuális médiaszolgáltatás médiaszolgáltatójával szemben indított hatósági eljárást.

A vizsgálat részeként ellenőrizték a rádiók éves adásmenetében a magyar zenei művek sugárzására vonatkozó százalékos arányok teljesülését, valamint az öt évnél nem régebbi magyar zenei művek előírásának való megfelelést, illetve a televíziók esetében az európai, a magyar, illetve ezeken belül az öt évnél nem régebbi európai, illetve magyar művek arányát a 2022. évi műsoridőben.

A Rádió1 miskolci és kiskunmajsai adásait is vizsgálta a médiatanács: a február 27. és március 5. közötti adások elemzése során kiderült, hogy a miskolci rádió hírműsorszámaiban tizenkilenc alkalommal szerepelt burkolt kereskedelmi közlemény, a kiskunmajsai médiaszolgáltatás esetében pedig a helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi életet segítő műsorszámokra irányadó vállalások nem teljesültek.

A hatóság mindkét esetben bírság megfizetésére kötelezte a szolgáltatót, emellett utóbbi ügyben a jogsértés ismételtsége miatt annak vezető tisztségviselőjét is.

A médiatanács állampolgári bejelentések nyomán indított eljárást a HírTV március 26-i Sajtóklubjában elhangzottak miatt: a beszélgetés egyik témája az az Ugandában elfogadott törvény volt, amely szerint halálbüntetéssel sújthatják a házasságot kötő azonos nemű párokat.

A médiatanács az eljárás során megállapította, hogy a műsorszám sértette az emberi méltóság tiszteletben tartására vonatkozó, valamint a kirekesztésre alkalmas médiatartalom közzétételét tiltó törvényi rendelkezéseket.

A testület ezért 200-200 ezer, azaz összesen négyszázezer forintnyi bírság megfizetésére kötelezte a HírTV szolgáltatóját, valamint a jogsértés tényéről szóló közleményt fel kell olvasni a HírTV adásában, és a televízió honlapjának nyitóoldalán is köteles közzétenni azt.

A médiatanács heti üléseinek teljes napirendje megtalálható a testület honlapján, ahogy az ülésekről készült jegyzőkönyvek, illetve valamennyi határozat is, a legfrissebbek a szükséges hitelesítési és adminisztrációs átfutási idő után lesznek nyilvánosak – áll az NMHH közleményében.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

laja70
Szokásuk szerint röhögve kifizetik az adófizetők pénzéből!!!
laja70
Szokásuk szerint röhögve kifizetik az adófizetők pénzéből!!!
jáger laszló
Hát ez kemény volt!!?
Ezen röhögnek a Hír TV tisztelt munkatársai ma is!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
namihami
Nem kéne szegény Hír Tv-t ezzel a brutális büntetéssel a felszámolásba hajszolni!
izéke
A jegyszedőt internálták már? A feljelentőt nemsokára meglátogatja sanda egyik utóda...
csak úgy....
már a büntetés összegéböl is kitünik, hogy magyarországon hányan nézhetik ezt a 4 szerencsétlen megvénült,elbutult fidesz hülyét! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.