Ridley Scott új filmje Napóleonról szól. A filmben a francia császár ágyúval löveti az egyiptomi piramisokat.

Ridley Scott üzent a kritizálóknak: Haver, ott voltál? Nem? Akkor fogd be a kib.szott pofádat!

A történeti hűség vajon mi? Forrás: Youtube

Az, hogy a franciák valóban ágyúval lőtték-e az emberiség talán legfontosabb emlékeit, Scottot kicsit sem érdekli – írja a 444.

A Sunday Timesban a 85 éves filmrendező keményen beszólt a filmjeiben található történelmi pontatlanságokat listázó kritikusoknak.

„Napóleon meghal, majd tíz évvel később valaki könyvet ír róla. Aztán valaki fogja azt a könyvet, és ír egy másik könyvet, és így 400 évvel később rengeteg fantázia van [a történelemkönyvekben]" – mondta.„Amikor történészek kritizálnak, meg szoktam kérdezni: Bocs, haver, ott voltál? Nem? Akkor fogd be a kibaszott pofádat!”

A Napóleon című történelmi eposzt, amelyben Joaquin Phoenix alakítja a híres francia vezért, Vanessa Kirby pedig a feleségét, Joséphine-t, a múlt héten mutatták be Párizsban, és november 22-én kerül az amerikai mozikba.

A francia kritikák közül a Le Figaroé „Barbie és Ken a birodalomban” címmel aposztrofálta, a GQ France „mélységesen ügyetlennek, természetellenesnek és akaratlanul viccesnek" nevezte a filmet, Patrice Gueniffey életrajzíró pedig azt mondta a Le Pointnak, hogy „nagyon franciaellenes és britbarát".

Scott erre: „a franciák még magukat sem szeretik", illetve: „a közönség, amelynek megmutattam Párizsban, imádta".

Forrás: 444
Fotó: Youtube

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.