Szász Júliát nagyon megviselték a történtek és Horváth Ottó sem úgy gyógyul, ahogyan várták egy bennfentes szerint.

Baleset a Nemzetiben: Kártérítést sem kapnak a megsérül színészek, amíg nem zárul le a vizsgálat

Kép: Nemzeti Színház / Facebook

Lassan három hónapja, hogy Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó közel három métert zuhantak a Nemzeti Színház Rómeó és Júlia című előadásában. A vizsgálat azóta is tart, ám hiába érdeklődnek a társulati tagok vagy a két, súlyosan megsérült színész, nem kapnak semmilyen információt – írja a Blikk. A zuhanás következtében Horváthnak az egyik keze, Szásznak pedig a lába és a bordái sérültek meg.

Ottó egyáltalán nem akar a történtekről beszélni. Továbbra is lelkiismeret-furdalással küzd, illetve aggódik a sérült keze miatt, hogy valaha tudja-e még használni. Sajnos, nem úgy gyógyul, ahogyan azt várták

– mesélte a lapnak egy színházi bennfentes. Szászról ugyanő azt mondta a Blikknek:

Benne megvan a szándék arra, hogy idővel majd elmeséli a balesetet és a felépülését úgy, ahogy volt. Egyelőre azonban erre képtelen, nem tudja felidézni úgy a történteket, hogy közben ne omlana össze. Nem is a zuhanás viselte meg, hanem az azt követő három hét a kórházban fájdalmak és kétségek között.

A két színész a sérülései miatt nem tud dolgozni. A Blikk úgy tudja, hogy kártérítést sem kapnak, amíg le nem zárul az elhúzódó vizsgálat. Ennek állásáról hiába érdeklődött a lap a színháznál, nem kaptak választ.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
izéke
De vinnyogánszki remelem már megkapta? Elvégre itt ő szenvedett a legtöbbet, a minimum,hogy a direkt leeső színészek kárpótlást fizessenek ennek a drága jó embernek...
sokanvagyunk
Talán az igazgató felfüggesztése is tarthatnak addig.
surdilloFUJT
@sokanvagyunk: DE ténylegesen és szakszerüen!!!
Billibácsi
A vizsgálat majd megállapítja, hogy a két színész volt a hibás mert nem kapaszkodtak eléggé. A copfos bandita meg uralkodhat tovább.
rücsü41
A mai jogszabályok szerint ha valaki üzemi balesetet szenved, akkor baleseti táppénz jár neki ami a havi keresetük 100%-ával egyenlő.Ez a tény hogy milyen táppénzt kaptak a színművészek a balesetük után már egy bizonyíték arra, hogy nem ők a felelősek a baleset bekövetkezéséért, és ilyenkor már a munkáltató nem vitathatja jogosan ,hogy azért nem fizet kártérítést mert a balesetet a művészek okozták, az ő hibájuk miatt következett be a baleset.Miért nem képviseli a művészeket egy jogász aki ért a munkajoghoz.
vacsi
Vidnyánszki mit szól hozzá?! Ja, nem ő a hibás...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.