Csak idő kérdése, mikor erősödik fel Magyarországon is a bevándorlási hullám, ami Nyugat-Európában már rágóta tart. A keresztény kultura és a magyar nyelv veszélybe kerülhet!

Feltöltő: spiral
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gondolkodo
A nyelvi sokszínűség szerintem nem jelenti a magyar nyelv elsorvadását!
Nyelvünk viszont veszélybe kerül:
- az alulműveltség miatt, (nincs olvasás, nincs szókincs!)
- a fitogtatott félműveltség miatt, (ha valaki "lúzert" mond vesztes-, vagy "júzert" felhasználó helyett, messze nem jelenti, hogy bírja az angol nyelvet)
- a fogalmazás készségének nem elsajátítása miatt (nem érvényesül az "egyértelmű, szükséges és elégséges" gondolatformálás elve).
Egyelőre ennyi elég is.
A keresztény kultúra nem hanyatlik azzal, ha más vallású emberek saját templomukba saját Istenüket imádják.
Különben is, a keresztény kultúra már rég hanyatlásnak indult nálunk, elég belehallgatni a fiatalok társalgásába (nem is lehet nem, mivel olyan hangosak) közterületen, vagy a Tízparancsolat akár látszólagos betartását vizsgálni!
A kötött karakter-számú SMS-ek nyelvét már említeni sem érdemes.
A magyar nyelv hanyatlásának bizonyítéka, hogy a magát tiszta magyarnak tartók is elkövetik a leírott hibákat, sajnos egyszerre többet is!
spiral
Én nagyjából egyetértek veled. Nem ellentmondtál nekem, inkább kiegészítettél. Amit köszönök neked.
gondolkodo
@spiral: Nem kívántam ellentmondani. Saját gondolataimat kívántam leírni. Az, hogy nem teljesen ellenzmondó a Te véleményeddel, az számomra is öröm. Jó tudni, nincs az ember egészen egyedül.
bakokati
Nemcsak Magyarországra áramlanak az idegen ajkúak,hanem a környezö országokba is. Lásd a példámat aki Prágában lakik, de minden nyelvet csak az tarthat fenn, hogy azt gyakorolják és terjesztik. Nem kétséges az, hogy az angol szavak elárasszák a nyelveket. Evvel egy érdekes játék alakul ki és módosulnak késöbb e szavak, pld. a német szavak átalakítását és azok használatát. Viszont a nyelv alakításában nagyon nagy hatása van a médiának is. Sajnos amikor a magyarországi médiát nézem, itt szerencsére néha hallgatom is azt, hát sajnos az ember nem eleget csodálkozik, hogy milyen emberek hogyan használják a nyelvet, hogyan terjesztik azt és milyen formában. Erre kellene nagy hangsúlyt fektetni és odafigyelni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.