Az egyes ételek elkészítése során keletkező akrilamidot korábban már többféle daganattípus kialakulásával is összefüggésbe hozták, a tüdőrák kockázatát azonban nem növeli a vegyület - tette közzé az USA Nemzeti Rákkutató Intézetének folyóirata. Ez nem jelenti azt, hogy a vegyület ne lenne vélhetően rákkeltő, mindössze arról lehet szó, hogy a vegyület nem közvetlenül az örökítőanyagunkat károsítja - ezt szaknyelven genotoxicitásnak nevezik - hanem más módon, például a hormonrendszer befolyásolásán keresztül idézhet elő daganatképződést.

Forrás: [origo]
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.