Egy bírósági döntés szerint nem jelenhet meg az Egyesült Államokban svéd Swede Fredrik Colting álnéven, J. D. Californiaként jegyzett könyve, melyet a Zabhegyező folytatásának szánt

Forrás: Híradó.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Evikati
@latorkuvasz: Én azt gondolom, hogy elég indok az, hogy nem Salinger írta meg a regény folytatását. Ha akarta volna, már régen megtehette volna. El tudom képzelni, hogy a svéd író az eredeti stílus utánzásával rontotta volna a "Zabhegyező" megítélését. Főleg azok szemében, akik az eredeti regényt nem olvasták.
Ez a történet így jó, fiatalon az egyik kedvenc könyvem volt. Merész stílusával, szövegével sokakban felháborodást váltott ki.
Ezt szerintem sem lehet "überelni".
ugyeugye
@Evikati: nekem is nagy kedvencem volt :)
az eredeti. nem szeretem a kopírt!
Evikati
@ugyeugye: titokban olvastuk, a magyar tanárnőm csak érettségi után tudta meg. Nagyokat nevetett, mikor elmeséltük neki.
Más világ volt, 1965:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.