Néhány gyakori munkaadói fogás és annak kivédése munkajogász segítségével.

Forrás: origo.hu
Feltöltő: gondolkodo
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gondolkodo
A munkaadók szivesen kihasználják az álláskeresők szorult helyzetét.
A cikk hasznos tanácsokat ad, a baj csaz az, hogy a "kétkezi" munkás a legkiszolgáltatobb, már az meghiúsíthatja a felvételt, ha a jelentkező jogaival élni akar.
rodeokutya
Ezen dolgok egy részéért az állam a felelős.Illetve a törvényhozás.Nincsenek a dolgozóknak jogaik csak kötelezettségük.És nem is tudnak hová fordulni mert senki még meg sem hallgatja őket nem hogy jogorvoslatot kapnának.
gondolkodo
@rodeokutya: Vannak jogaik. A baj az, hogy nem tudja érvényesíteni, mert előbb kerül lapátra, mint felvételre. A jogorvoslat lehetősége hiányzik. Hogyan lehet bebizonyítani, hogy azért nem vesznek fel, mert én nem akarok susmusolni, vagy pedig azért, mert nem vagyok megfelelő szakmailag? -és ezen jó darabig nem tud változtatni egyik regnáló párt sem!
Ennél még az átkos ántivilág szakszervezete is többet tett!
qxy
Mind szép és jó de az életben nem így működik.Pl.Pesti cég,német munka nem igényel szaktudást csomagolás.fizetés,1000-1200eu.ha 8 órát dolgozól.ha tullórát vállalsz több a lóvé.2 ágyas szobák,hűtő van.Semmit nem kell hozni csak a személyes holmikat és kész.Ezt mondták Pesten.Kimész,35,en egy szállón,2 fürdőszoba, egy tűzhely,1 wc.meglátod és sírsz.A főnők erre.Ha nem jó el lehet menni todod merre van Passau? Nincs pénzed,mert az utólsót hoztad el otthonról,és nincs mit tenni dolgozól mert ha más kibírja te is.A jogász meg ott űl pesten és ossza az észt hogy milyen jó kint. Ez a való világ.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.