Brit szakemberek szerint a mai szülők rosszabbak nem rosszabbak, mint a húsz évvel ezelőttiek, tehát nem ez okozza, hogy a mai tinédzserek magatartása rosszabb.

Forrás: stop.hu
Feltöltő: gondolkodo
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Vera1944
A gyermekek biztos bázisa az otthon. A nevelés a szülők dolga. Az oktatás a tanároké, bizonyos értelemben a tanár is nevelhet, ha a szülő engedi és nem vágja fejbe a tanárt.
Ugye erre is van rengeteg példa.
Joga
Szvsz a szülőnek is van felelőssége, de leginkább ez az eltorzult média tehető felelőssé mindenért, mert megtanít olyan érdekes dolgokat, minthogy nem kell megdolgozni semmiért, a pénz a legfontosabb, stb.Régen ilyen lehetőségük nem volt a tömeges agymosásra, így érthető, hogy azok a generációk normálisabbak...
menasagh
Először a szülők.....másodszor is a szülők, és csak harmadszor az iskola !
gesa
Alapvetően a szülő felelőssége, mivel sokkal szélesebb eszközök között válogathat. A szülőnek kell felkészíteni a gyereket arra, hogy az iskola mire való. Arra, hogy megszerezze mindazt a ismeretanyagot, amit később felhasználva saját céljai elérésére tud fordítani. Itt is megkell találni a közép utat, hiszen van olyan szülő, aki "halálra" kényezteti a gyerekét és a hibáit is merő szeretetből nem korrigálja. Van a másik, ahol vannak szülők és mégsincsennek, mert éppen alkoholos vagy kábszeres állapotukkal vannak elfoglalva, vagy azok a szülők akiknek nincs munkájuk, nem tudják mi lesz velük holnap. Ezek idegesek stresszesek és a gyerekhez nincs már türelmük, csináljon azt amit akar. Az viszont igaz, hogy rendkivüli pedagógusnak kell lenni, aki ma helyes írányba szeretné fordítani az elkutyulódott gyerekeket. De hány év a határ amikor még ezt meglehet tenni?
gondolkodo
@Joga: A szülő felelőssége, hogy ne az "eltorzult média" nevelje a gyereket!

@gesa: "De hány év a határ..." -teszed fel a kérdést.
Egyáltalán van-e határ, a mai, félresiklott nevelésű gyerekek is felnőnek, Ők hogyan fogják nevelni a saját gyerekeiket? Kérdésedre -ami igencsak költői kérdés, mert egyértelműen megválaszolni nem lehet- a válasz: sok, nagyon sok.
A STÍLUS MAGA AZ EMBER
@gondolkodo: teljesen igazad van! A cikk angol gyerekekre/ szülőkre igaz! A szülők felelőssége a gyerek/média kapcsolata!
Nekem komoly fettartásaim vannak a mai szülőkkel kapcsolatban! Tudom, egy esetből nem lehet általánosítani, de egy "aranyos" példa az életből!
A párom boltjába bejött az anyuka és a kb 2 éves kislány! Anyuka válogat( az a dolga), a kicsi "szabadonfutón"! BBe a púlt mögé, irány a kassza! Épp hogy feléri, húzza, nyulkál a pénzbe!
A párom végre rászól: " De kicsim..."
Erre anyuka: " Miért? Nem szabad?".............

Kérdés: hány gyerek jött be a boltba?
( elnézést minden normális anyukától!!!!!!)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.