Most vagy először a Szigeten? Nehezen igazodsz el a helyszínek között, esetleg nem tudod, hogy mitévő légy bizonyos helyzetekben? Íme 10 jó tanács, mely remélhetőleg segít neked kiigazodni a fesztiválon.

1. A legfontosabb, hogy lazulj el, érezd jól magad. Ne legyél feszélyezett, hiszen mindenki azért jött ide, hogy szórakozzon, jó zenéket hallgasson, ismerkedjen. Kérdezz bárkit – lehetőleg olyat, aki tud még egyenesen járni – biztos szívesen válaszol neked. 

2. Az átvizsgáló pont után jobbra osztogatnak újságot, melyben térkép van. Jól őrizd meg, mert amíg ki nem igazodsz a helyszínek között ez lesz a legjobb barátod. De komolyan...

3. Ha hadilábon állsz az angollal, némettel vagy más egyéb idegen nyelvvel, nincs pánik, kezdjél el mutogatni, azt előbb utóbb megértik.

4. Semmiképpen ne vigyél ki nagy értékű technikai eszközöket. Bár rengeteg rendőr és biztonsági őr van kinn, senki nem tudja garantálni azt, hogy a sátradból nem tűnik el semmi. 

5. Azért sokan hoznak fényképezőgépet, ha úgy érzed, ma biztosan csúszni-mászni fogsz és akár még Kiszel Tünde is jöhet egy menetre, akkor - már tényleg nagy a baj – tedd gépedet értékmegőrzőbe, így biztos meglesz még reggel is. 

6. Érkezik este a Prodidzsáj, Te meg az első sorban akarsz tombolni? Ha igen, akkor korán reggel telepedj le a Nagyszínpad elé és várd az estét, mert sokan órákkal korábban odamennek, hogy karnyújtásnyira legyenek kedvenceiktől. 

7. Ne hányj az út közepére. Senki nem akar benne tapicskolni, van WC, – amit ugye egyes ős Szigetlakók is elfelejtenek időnként – de vihetsz magaddal zacskót is, sokkal kulturáltabb.

8. Ha meg akarod mutatni, hogy ki a király az ivásban, ne a sátradtól a legtávolabb eső  kiszolgálóegységet keresd fel, mert 100%, hogy nem találsz vissza. Jobb esetben valaki más sátrában ébredsz, ha nincs szerencséd, akkor az út közepén ér téged a hajnal.

9. A Sziget nem a divatozásról szól. Nem kell órákig készülődnöd, nem kell a legmárkásabb ruhákban kiszambáznod. Felesleges, hiszen úgyis elszakad, elhagyod, leeszed, leiszod. A csajok általában fürdőruhában, míg a srácok félmeztelenül vannak. Olyat hozzál, amit nem sajnálsz.

10. Ha kérdésed adódna, látogasd meg az információs pontokat. Szívesen útbaigazítanak mindenkit az ott dolgozó fiatalok.

Helme

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.