Nemsokára napvilágot lát az új Ptk., amelyben a párkapcsolatokra vonatkozóan is lesz néhány újítás. Többek közt megváltozik a házasságra vonatkozó kötelezettségek köre, így a házassági eskü szövege is. Az eddig érvényben levő törvényben szereplő „a házastársak hűséggel tartoznak egymásnak és egymást támogatni kötelesek" szöveget - az új tervezet szerint - felváltja „a házastársak kötelesek együttműködni és egymást támogatni" megfogalmazás.

Forrás: freeblog.hu
Feltöltő: antibaby
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SELIG
Miért nem szüntetik meg a házasságot, mint intézményt? Így mi értelme van? Meg amúgy is. Én elváltam, de még egyszer nem házasodom az biztos, és akit tudok lebeszélek róla.
Kakastoll
Már rég semmi értelme az egésznek....úgy is csak néhány hónapig tart.
ember
"Törődj Magaddal"! Ahogy a reklám mondja. Minek mással szövetségben lenni egy életen át? Minek a gyártott gyermekekért felelősséget vállalni- hülyeség. Az egyén szabadsága számít csak. A gyerekek felnőnek így is- úgy is. Ez a természet törvénye az állatoknál is. Mi sem vagyunk különbek!
gondolkodo
Végső soron minden házasulandó tudta/tudja, hogy az esküvő elsősorban gazdasági szerződés ceremóniája. Miért is kell olyasmire kötelezni bárkit is, amit előre tudván nem biztos, hogy betartja! Ha az eskünek (holtomiglan-holtodiglan; ásó-kapa stb.) erkölcsi értéke is lenne, minden válni szándékozó bűnös lenne esküszegésben!
gcsabi
@sisak: A reklám ötletedet-utólagos engedelmeddel- ellopva:
__ Akarode a mellettedálló...?
---Közöd

@gondolkodo: Minek egyáltalán bármire fogadalmat tenni, amit nem biztos, hogy betartja-alapon sem a támogatást sem az együtműködést sem biztos, hogy be akarom tartani. Ne vállaljunk semmire sem kötelezettséget senkivel és semmivel kapcsolatban, egyszerüen mondjuk azt, ha nem jön neki össze: így jártál!
Legyen mindenki egoista és bízzon benne nem ő a táplálkozási lánc alja!
kramermoni
Teljesen mindegy az eskü szövege, ha együttmaradnak az nem azért lesz, hanem mert jól müködik a "házasság" intézménye.,az pedig azért ,mert szeretik és tisztelik egymást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.