Ma már szinte elképzelhetetlen az élet internet nélkül, nehezen tudjuk elképzelni, nehezen tudunk visszaemlékezni, hogy milyen volt az internetezés 1998-ban. A Letöltendő blogon található videóból megtudhatjuk, hogy milyen volt az internet használatának élménye 1998-ban.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: csutak
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csutak
A régi szép időkből sok CD.nyi emlékem van.
Akkoriban még az intelligens emberek hobbija volt az internet hazánkban!
Kesely
A cikk írója miért nem nézi végig a videót? Ez nem '98 hanem '95-ös rendszer.
Azért jó... :) Nosztalgiáztam kicsit. Régi jó koaxos LAN party-k (igaz az már 98 SE), meg a 128kb-es szédítő sebességű modem... :D
csutak
@Kesely: De az még mindig gyorsabb a 1200 baudos Pakett rádiónál! :-)))
Zsoel
1998 áprilisának legelején hol a rossebben lett volna Windows 98, mikor csak annak az évnek a nyarán adták ki az első kiadást is? Nem hinném, hogy Bill Gates-ék főhadiszállásán készült volna a videó, úgyhogy ez Windows 95 kell hogy legyen.

Különben meg a falra mászom az ilyen cikkektől, amelyekben lesajnálják a régi dolgokat, csak mert már túlhaladottá váltak. Illene már eljutniuk az embereknek arra a szintre, hogy a fejlődés soha meg nem álló, soha be nem fejezhető valami, és soha, ismétlem SOHA nem szabad kigúnyolni, lenézni egyes állomásainak hozadékait, mert azokra mind-mind szükség volt, hogy a technikai fejlettség a mai szintet elérje! Mert kellett a faküllős kerekű, botkormányos, gázlánggyújtású motorral pöfögő csigalassú szekér, hogy ma Ferrarival száguldhassunk, kellett a kísérletező kedvű feltalálók vállra szerelt szárnyakkal való csetlése-botlása a modern sugárhajtású vadászrepülőgépekhez, és kellettek a hajdani több szobát elfoglaló méretű számítógép-elődök a XXI. század zsebben is hordható mini komputereihez.
Hát ugyanígy kellett az internet gyerekcipőben járó korszaka is a mai szint eléréséhez. Akkor az volt, ma ez van. Én a magam részéről '99 óta internetezem rendszeresen, és emlékszem, akkoriban nagyobb élményt jelentett az akkori fejlettsége, mint ma a mai. Igenis nagyon örültem a Netscape Navigatornak (akkor is, ha sűrűn lefagyott), a "nem túl felhasználóbarát" csevegőprogramoknak (de még mennyire, hogy örültem), meg úgy általában a még igencsak kezdeti szárnypróbálgatásait élő webdizájn létrehozta oldalaknak. Nem foglalkoztam vele, hogy néz ki, a szabad és korlátlan információáramláson volt a hangsúly.

Ja, mellesleg 20 év múlva a Windows 7-en, a 8 magos, 3 GHz-es processzoron meg a 16 gigabájtnyi RAM-on fogják ám halálra röhögni magukat a gyerekeink, hiába képviselik jelenleg a legkomolyabb technológiát. És ugyanígy kiröhögik majd a mai hiper-szuper weblapokat, a mai ruhákat, frizurákat, a mostani autókat stb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.