Az Opera ma kiadta a Barracuda kódnéven fejlesztett Opera 11. 10 végleges változatát. Ebben az új verzióban mutatkozik be a böngésző két egyedi funkciójának, a gyorshívónak és a böngészés sebességét a grafikai elemek szerveroldali tömörítésével gyorsító Opera Turbónak a továbbfejlesztése. A gyorshívó oldal megjelenése mostantól testre szabható, az oldalakhoz tartozó miniatűrök pedig látványosabbak lehetnek, mint korábban. Egyrészt a weboldalak üzemeltetői maguk is készíthetnek optimalizált kisképeket, de a böngésző maga is tud generálni ilyeneket, adott esetben a weboldal logójából. Ennél látványosabb fejlődés látható az Opera Turbo funkciónál. Korábban ez a szolgáltatás JPEG formátumot használt a képek tömörítéséhez, ezt a hatékonyabb – és a Google által karbantartott – WebP-re cserélték le. Ennek a gyakorlati haszna az, hogy kisebb fájlméret mellett a tömörített képek élesebbek, kevésbé zajosak. Optimalizáltak a hálózati kapcsolatok kihasználásán is, mindezeknek köszönhetően az új Opera Turbó átlagosan 22 százalékkal kevesebb adatforgalmat bonyolít, mint az elődje. (Erről részletek a Magyar Opera blog-on olvashatók.) További újdonságok címszavakban: a Flash-plugin automatikus telepítése a háttérben, új CSS3-funkciók támogatása és a Web Open Font Format (WOFF) támogatása. A böngésző új kiadása letölthető az Opera weboldaláról (http://www.opera.com/) .

Forrás: index.hu
Feltöltő: Muki Doki
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csutak
@Muki Doki: Vesd össze a tűzrókával és rájössz, hogy valóban bitang gyors!
csutak
A Lynx kipróbálását javavaslom:)

Az valóban bitang gyors!
Muki Doki
Egy karakteres böngésző 2011-ben? Cöh... Biztos jól jöhet néha egy szűk rétegnek, de nem hiszem hogy ezt bárki használná mindennapi nezetésre.
csutak
@Muki Doki: Pedig az nagyon jó, mert nem ismeri a reklámot:-)))
csutak
Végre megint hallhatom élőben a Bartókon Renée Fleming: Theis című operáját.
Hihetetlen jó szereposztásban!
Maga a csoda ez a zene...

Az Operáról ugrott be.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.