Teljesen testreszabható 3D-nyomtatott női cipőket árusít a Continuum nevű, a felhasználók dizájnötleteit felhasználó cég. Egy pár lyukacsos cipőért akár kétszázezer forintot is elkérnek. 

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sonderkommando
Emberek!

Itt a csodafegyver a nyomorra: amit nem tudunk megvenni, azt kinyomtatjuk! DDD
lbs
Gondolom a materiális prototípusról van szó.
Ez viselésre nem alkalmas, viszuont a menedzsmentnek - amely a gyártásról és a forgalmazásról dönt - gyakorlatilag tökéletesen élethűen jeleníti meg a terméket.

Persze valódi haszna, nem az egyedi vagy kis sorozatban gyártott termékek esetében van, hanem azoknál amelyeket bagy tömegű termelésre szántak.

A korszerű 3D-s rajzprogramok ún. virtuális prototípusokat alakítanak ki. Jómagam az INVENTOR 2012-t használom, csodálatos távlatokat byitnak.
Mivel a gép könyvtáraiban települve vannak olyan fájlok, amelyekkel pl. az anyagi jellemzőket (fajlagos tömeg, mechanikai szilárdság, színek, stb.) lehet tulajdonítani a virtuális térbeli prototípusnak, azt különféle teszteknek lehet alávetni, amelyek alapján a gép prognosztizálja azt, hogyha valóban elkészül a valóságban is az adott alkatrész, vagy gép, akkor az a gyakorlatban hogy fog viselkedni.

Pl. veszélyes keresztnmetszetek hol találhatók benne, amelyknél a biztonságot veszélyeztető repedések képződhetnek.
De áramlástechnikai tesztek is vannak, ami alapján prognosztizálható, hogfy egy csővezetékben hol képződhetnek dugulásokat elősegítő lerakodások, kirívóan nagy áramlási ellenállások, stb.

A 3D nyomtatók pl. a fogászati technikus munkáját könnyítik meg, térbeli scannerrel ugyanis igen rövid idő alatt felveszi a szájüreg térbeli vázlatát és kidolgozza a beépítendő implantátumok lehetséges ideális formáját.
De ez csak egy példa volt, végtelen gyakorlatilag az alkalmazhatóság lehetőségsorozata.

Közelebbről a Varinex Kft. által szervezett rendezvényeken és tanfolyamokon lehet megismerkedni mindezzel és megtanulni proffeszionálsi módon.
Új alapokra helyezi a mérnöki tervezést.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.