A világvége jövendölők számára 2012 újabb csalódást jelentett, jövőre azonban egy szuper-üstökös képében az apokalipszis egy másik hírnökét üdvözölhetjük majd. A C/2012 S1 (ISON) az elmúlt évtizedek leglátványosabb égi jelenségének ígérkezik, csúcspontján akár nappal is túlragyoghatja a Holdat. Az üstökös, amit szeptemberben pillantották meg először, a külső-Naprendszer felől halad a Nap irányába, jövő novemberben érve el a Naphoz viszonyított legkisebb távolságát, legalább olyan látványt ígérve, mint 1997-ben a Hale-Bopp, nyilatkozott Timothy Spahr, a Harvard Egyetem Kisbolygó Központjának munkatársa. Mivel nagyon közel lesz a Naphoz, a legnagyobb napközelség előtt és után két-három nappal figyelhetjük meg magának az üstökösnek a fejét napkelte és napnyugta környékén. A legszebb látványt várhatóan az üstökös csóvája adja majd, ami akár hónapokon át az égbolt ékessége lehet.

Forrás: sg.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
"Ez lesz az ISON első látogatása a belső-Naprendszerben, ezért jóval több illékony gázt tartalmazhat, mint azon társai, amik már a sokadik körüket futják a Nap körül. Ennek köszönhetően egyedi bepillantást kaphatunk a külső-Naprendszer 4,6 milliárd éves, érintetlen összetevőiről, vélik a tudósok, az ISON ugyanis a kezdetekkor alakult ki."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.