Szaloncukor, nápolyi, zsömle, kifli és margarin is áldozatául eshet annak a rendeletnek, amely szeptembertől megtiltja a mesterséges zsírsavakkal készült élelmiszerek forgalmazását. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szeptember elsejétől jogszabályban készül betiltani a túlzottan magas transzzsírsav-tartalmú termékek forgalmazását. A transz-zsírsavak káros hatásairól több nemzetközi tanulmány is született, a friss magyar szabályozástervezethez hasonló tiltás van érvényben több nyugat-európai országban is. De mi az a transz-zsírsav, miért veszélyes, és van-e értelme jogszabályban előírni grammokban mérhető összetevőket?
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
Új hozzászólás