Egy kutatás szerint a Stonehenge köveinek akusztikai tulajdonságai is szerepet játszhattak abban, hogy éppen ilyen típusú kőzeteket használtak fel az ókori építők.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bárzongora
Az ész megáll! Sok turbóagyú egy rakás pénzért kiötlötte, hogy az őskor emberében olymértékben dúlt a kultúrszomj, hogy képes volt annak csillapítása érdekében eszméletlen messziről odahurcibált, istentelen nehéz kövekből xilofont építeni, hogy azon bocibocitarkázhasson!
Az is hülye, aki ezt benyalja!
silber13
@bárzongora: "Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna!" Képzeld, léteznek kőből készült hangszerek, az ún.: litofon hangszerek,( az ún.: idiofon hangszerek csoportjának tagjai) amiket állítva, függeszrve, bizonyos sorrendbe rakva használtak és használnak.A hangjuk függ az anyagtól, a formától, vagy a csiszoltságtól.. Nem régen, mindössze Kr.e. 1400-tól már a kinaiak használlták, később Carl Orff is használta ütőhangszerként .
És több cikk megemlíti Stonehenge köveit, hogy igenis lehetett velük zenélni! És ne gondolj mozarti, vagy wagneri zenei magasságokra, , akkori szertartásoknál bizony használták. Egyébként ma is használják Távol-Keleten, Délkelet-Ázsiában,Afrikában, sőt, Dél-Amerikában is! Előbb nézz utána, aztán szövegelj!
silber13
Képzeld, valóban léteznek kőből készült, ún.: litofon hangszerek, mind a mai napig használják őket. A hangjuk függ az anyagtól, alaktól csiszoltságtól. Használják állitva, függesztve, vagy sorrendbe rakva. Általában verőkkel szólaltatják mg Használta pl: Carl Orff is, akit illik ismerni a Carmina Burana okán! Stonehenge-ben is használhatták, a kövek megdöbbentő hangjai miatt. Nem Wagnert, vagy Bartókot játszottak, hanem vallási szertartásoknál.
S, hogy mióta? Kr.e.: 1400-ban a Kinaiak már használták, de sok helyen ma is a földön.
Először olvass utána, aztán alkoss véleményt.
silber13
A 10:35-s vélemény nagyjából ugfyanaz, mint a 10 23-as, csak kétszer sikeredett a vélemény! Elnézést.
JAJMÁR
Persze, hogy lehetséges. Még sok titok van a kövek körül, de valószínű, hogy "varázslásra" is használták, és ahhoz a tánc és zene hozzátartozott.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.