Egy Földhöz hasonló bolygót fedezett fel a Naprendszeren kívül az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) Kepler űrteleszkópja. A NASA szakemberei csütörtöki sajtótájékoztatójukon elmondták, hogy a Földnél mintegy 60 százalékkal nagyobb planéta nagyjából 1400 fényévre található bolygónktól, a Hattyú csillagképben. Korábban is találtak már hasonló méretű bolygókat, ám a Kepler–452b-re keresztelt újonnan felfedezett égitest különlegessége, hogy a Naphoz nagyon hasonló, ám idősebb csillag körül kering, méghozzá a Földéhez hasonló pályán. Hőmérsékletében is Föld-szerű „Nagyszerű előrelépés olyan planétát találni egy Nap-szerű csillag körül, amely méretében és hőmérsékletében is hasonlít a Földhöz" – jegyezte meg Jeff Coughlin, a kaliforniai Mountain View-ban működő SETI Intézet Kepler űrteleszkóppal foglalkozó kutatója. A szakemberek úgy vélik, hogy mérete alapján a Kepler–452b felszíne sziklás, és a planéta megfelelő távolságra kering a csillaga körül ahhoz, hogy...

Forrás: mno.hu
Feltöltő: Commneter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commneter
A Kepler űrteleszkóp egyben jelezte, hogy az exobolygón nem lelt még rá a drótkerítésre!.xP
profon
@Commneter: Te rosszabb vagy mint én ! :)) Pedig igyekszem.
Commneter
@profon: 22.17
Akkor Te rossz vagy, én pedig "csak" rosszabb,
Igyekezz, hogy lemaradásod behozzad!;)))
kkalman
A fitymaszt és a hátsójába szorult fantompártot nem lehetne erre az újonnan felfedezett bolygóra expediálni. Mondjuk tegnap! Pedig már az is késő.
Commneter
@kkalman: 22:36
Papíralapon lehetséges!:Lol
És vedd úgy, már elvitte a Régiposta!:D
... ha ez megnyugtat!?;)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.