Nem tesz jót a memóriának, ha gondolkodás helyett minden apróságért rögtön okostelefonhoz nyúl az ember. Az internetes keresés elbutíthatja a felhasználókat.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cs.n.
Múltkor olvastam ezzel kapcsolatban egy cikket, aminek a címe az volt, hogy izé... Nem jut eszembe, majd mindjárt kiguglizom. :)
Csak vicceltem, eszembe jutott a címe anélkül is, csak a link miatt gugliztam ki:
hu.euronews.com/2015/10/07/digitalis-amnezia-fenyegeti-az-emberiseget/
Egyébként én ezzel nem értek egyek. Egy csomó dolgot tanulok azzal, ha utánanézek egyes dolgoknak. A saját memóriám helyett meg csak megerősítésképpen használom a netet, pl. emlékszem egy dologra, egy cikkre, egy mondatra, csak nem tudom, hogy volt pontosan, utánanézek. Vagy egy refrénre, bakker. Eszembe jut egy 20-30-40 évvel ezelőtti szám refrénje, egy évtizedig is gondolkodhatnék, akkor se jutna eszembe, mi volt a címe, ki volt az előadója, de a keresővel megtalálom. Az se az agyat hülyíti, ha nem tudod pontosan, mit keresel, és kipróbálsz egy csomó keresőszó-variációt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.