Az emberek egyre sűrűbben cserélik elektromos berendezéseiket, a gyártók pedig ezzel tudatosan kalkulálva alkotják meg azokat.

Forrás: SG.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Pontosabban a fogyasztók azért is kénytelenek sűrűbben lecserélni a tartós műszaki cikkeiket mert a mérnökök azt is precízen kiszámítják hogy ne működjenek annyi ideig mint pl. a hetvenes években.
bakegya
GYERE VISSZA A KÖVETKEZŐÉRT-nehogy már üres legyen a zsebünk!
Eriksson
S közben a szemét csak gyűlik, gyűlik..
sentinel216
Családban egy napon vettünk - nem is olcsón - 2 mikró sütőt. Mindkettő, szinte egy napon mondta fel a szolgálatot, ugyanolyan - időkapcsoló - hibával. Szerelő karját tárja, interneten a készülék teljes áráért van alkatrész + szerelés. Vettünk újat. Nem értem azt sem, hogy nyomtatóba, konyhai robotgépbe miért műanyag fogaskerekeket építenek be a meghajtó tengelyre? A gép persze nem szétszedhető - szögecselt -, az alkatrész nem cserélhető. Mosógépben 2 év alatt elhasználódik az ékszíj tárcsa. Ki érti ezt?
Eriksson
@sentinel216: Kik értik? Akiknek az állandó gazdasági növekedés az érdekük és a vesszőparipájuk.
enslaved
@sentinel216: @Eriksson: A mai autók ugyanebben a cipőben járnak, egy kis alkatrészért egy komplett egységet kell cserélni. Egyszer csak kíváncsiságból megkérdeztem a szervizben, mennyibe kerülne a kocsimban lévő, szinte mindent vezérlő komputer. Egy új Suzuki Swift ára, mondta...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.