Magyar nyelven, szemléletesen előadva, 5-10 perces videós etapokban hozzáférhető minden matematikai tananyag a Youtube-on. A zsenileszek.hu oldalra felrakott videók hirdetésmentesek, non-profit módon osztották meg azokat. Nagyon hasznos lehet a távoktatásokhoz, de természetesen így is a szaktanároknak kell majd felépíteni a gyerekek otthoni foglalkozásait.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Firkászék a matekról

alapvetően van benne igazság is, de a relevanciája most és itt nulla, sőt

A derék nvg.hu cikket rittyentett „Így tanulhatja a matekot minden gyerek otthon” címmel. Hic & nunc magával az irkodmánnyal nem foglakozom, azonban egy mondata elgondolkodtatott:
„Megnéztük, és szerintünk működik, a magyarázat, a próbafeladatok is világosak, érthetőek, szemléletesek. Visszagondolva egy-két gimis tanárunkra, lehet, hogy könnyebben harcoltunk volna meg így a témával, mint a padokban ülve, kétségbeesve a lehetetlennek tűnő megértéstől.”!
Nos félrerakva az újságírók elemi számtani és logikai készsége naponta okadatolt hiátusai okán viruló szkepticizmusomat egy alapvető dolgot meg kell jegyezzek: Nem felejtkezve meg a létezőbeli oktatáspolitika (a maihoz nagyon hasonló) mentalitása következményeként előállt értelmiségi vérfrissítés vonatkozó hatásairól, van egy fontos különbség. Most azzal néztétek meg, hogy megértsétek, pontosabban, hogy mennyire érhetők meg, ha akarjátok. Ami visszagondolva gimis korotokra naiv feltételezés lenne! =))
Pálinkás Pál
Én még annyit hozzáfűznék...az egyetemistákon kívül némi szkepcitizmussal fogadom ezt a digitális távoktatást...Én is voltam gyerek...tehát...nem tartom túl életszerűnek hogy egy egyedül otthonhagyott 12 éves gyerkőc...számítógép előtt ülve matemetikai feladatokat fog megoldani...ugye ebben egyetértünk...? Tehát maradna az a megoldás hogy tanul a szülővel...akinek ebben a feszült helyzetben,egész napi munka után,biztos nagy kedve lesz még a csemetéjét oktatgatni!!!
RonaGyuri
@Pálinkás Pál: ha tud, lévén már őket is a vérfrissített pedagógusok oktatták! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.