A Kopint-Tárki friss előrejelzésében úgy látja, hogy az idei évre várható alig több mint 3%-os infláció helyett az emberek 4-4,5%-os áremelkedést fognak érezni. 2020 első hat hónapjában a KSH adatszolgáltatása szerint a fogyasztói árak 3,4%-kal emelkedtek. Ezen belül az év folyamán a 12 havi árindexek hónapról hónapra mérséklődtek: míg 2020 elején 4,7%-os árindexet mértek, ez májusra 2,2%-ra csökkent. Júniusban azonban 2,9%-ra emelkedett az infláció. Az élelmiszerárak első öthavi átlagos áremelkedése (8,8%) még az egyébként pesszimista várakozásainkat is meghaladta - írja a Kopint-Tárki elemzése. Más termékcsoportok ára viszonylag mérsékelten emelkedett, elsősorban a válság miatt megcsappant kereslet következtében.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
az emberek, persze csak azok, akik tudnak számolni ls nem amnéziások, már most bőveb kétszámjegyű inflációt érzékelnek és nem lesz olcsóbb!!! =))
Lepényleső
Á dehogy robbannak. Á,de hogy óráról órára dagadnak,az velejárója minden napnak.
Köszönhető ez is az "ortodox politikának",amit egyébként diktatúrának is hívnak?
advocat
Igen! A kormány járjon piacra, boltba. És a 360.- forintos € is nyomja az árakat. A nemrég 999.- forintos áruk mostanában 1099.- forintosak. És így tovább. Lehetne sorolni. És a pénz nem nyaralásra kell, Misike.
simmering73
Alig több mint 3%? Összedőlt a forint mint a falusi retyó, te marha. Szart se ér. Jó lesz az 13%-nak is. És akkor még nőies voltam.
verőce21
Szerintem min. kétszámjegyű az infláció az élelmiszereknél és a közszükségleti cikkeknél... Pontosabban, amit a lakosság 90%-a közvetlenül érez...!
De a nagyobb baj az, hogy a termelés visszaesése az egész világon, már áruhiányokat is okoz, minden területen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.