A bankkártyával rendelkező felnőttek több mint fele, ahol csak teheti, kártyával fizet - olvasható egy az OTP Bank megbízásából végzett kutatásban. A 18 évnél idősebbek csupán 16 százaléka részesíti előnyben a készpénzes fizetést a bankkártyás vagy mobiltelefonos fizetéssel szemben. A vásárlók több mint fele hagyott már ott terméket a boltban, mert nem volt nála elég készpénzt, a bankkártyáját pedig nem akarták elfogadni.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Hiába no; orbáni forgóajtós bagázs vagyunk

A törvény szerint: „2021. január 1-től azonban már minden online pénztárgéppel rendelkező vállalkozásnak biztosítania kell az elektronikus fizetés lehetőségét vásárlói részére”

Ahogy mondani szokás – Orbán erre büszke is – ha valaki utolsónak megy be a forgóajtón, de elsőnek jön ki az magyar!
Mint ismert ettől az évtől fogva a törvény kötelezi a boltokat a kártyás fizetés biztosítására. Egy normális országban ez azt jelentené, hogy a vásárlások döntő többségénél lenne rá lehetőség, hogy ne kellejen kp a vásárláshoz. Az ősszel mikor ezzel előjöttek felemlítettem, hogy kicsiny hazánkban próbálkoztak a számla-adási kötelezettséggel is, sőt volt valami az online pénztárgépekkel is.
Mint tudjuk a derék magyarok – s a legkedvesebb barátaink a kínaiak is -, ahogy Orbán mondaná: találékonyak. Így bőven akadtak kivételek.
Eltelt három hét az évből és nagyon úgy néz ki, hogy ez az új kötelezettség sem jött össze.
Igen az orbáni találékonyság.
Tudom, hogy nem reprezentatív a felmérésem, de szerény tapasztalataim szerint az a bű kéttucat hely, ami miatt eddig kp-val kell mennem vásárolni közül egy sem akadt, akinél tudnék kártyával fizetni!
Viszont a legtöbbjüknél ki van írva (és néhány csak szóban közli, a többi bambán néz rám): Elnézést, de technikai okok miatt a kártyás fizetés szünetel!!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.