A kormány az uniós pénzcsapok elzárásával magyarázza a magyar sztrádarendszer 35 éveskoncesszióba adásának tervét, ám Brüsszel szerint lehetne pénzt szerezni erre. Nincsenek elégséges forrásai a kormánynak a gyorsforgalmi úthálózat fejlesztésére, ezért tervezik a hazai sztrádák üzemeltetését 35 évre szóló koncesszióba adni – mondta Rogán Antal, miniszterelnöki kabinetiroda vezető minisztere egy sajtóbeszélgetésen. A miniszter szerint más beruházások, a 13. havi nyugdíj bevezetése, a családi támogatások költségvetési kiszorító hatása miatt nem lehetne a költségvetésből fedezni a sztrádafejlesztéseket. Ráadásul szerinte a következő hét évben az EU sem a kohéziós alapokból, sem az újjáépítési program keretében nem vagy csak korlátozott mértékben adna támogatást sztrádaépítésre. A baloldali kormányok által kötött - kétségtelenül hátrányos és drága –, a köz- és magánszféra együttműködésén alapuló úgynevezett PPP-konstrukciót elveti a kormány, így nem marad más mint az autópályaépítések...

(Forrás: nepszava.hu, RonaGyuri által)

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sgl
@Horizont: Talán nem kéne ellopni évente kimutathatóan kb 1200-1500 milliárdot!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Horizont
@Málna: Mert gondolom ami nekik kell ebből az üzletből is meg van a többletköltség meg legyen azé akinek adják. Csak tippelgetünk mert te sem tudod én sem tudom mi sem tudjuk. Ők tudják és hidd el csak előnyös dolgot csinálnak. Már ami nekik előnyös.
Málna
@Horizont: Csak most épp nem úgy tűnik, hogy számukra előnyös dolgot csinálnak...
Horizont
@Málna: Dehogynem!
"Nincsenek elégséges forrásai a kormánynak a gyorsforgalmi úthálózat fejlesztésére, ezért tervezik a hazai sztrádák üzemeltetését 35 évre szóló koncesszióba adni – mondta Rogán Antal"
Málna
@Horizont: De azért nincsen elég forrás, mert ŐK tudatosan máshova teszik a pénzt. Tehetnék ide is, ha ez annyira jó üzlet lenne nekik.
Horizont
@Málna: Gondolom a kiadás - bevétel nem jó kombó lett nekik.
Hidd el kiszámolták ők tűpontosan oda vissza és a számukra kedvezőbbet választották.
És a hát a lényeg...még nem tudjuk ki kapja!
Néro
Ha nem baxnak el száz milliárdokat agyatlan focijukra mg stadinjóra lett volna útra-való. Meg még lenne is. Rohad barom seggfej tolvaj banda.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.