209 millió eurót, azaz mai árfolyamon körülbelül 78 milliárd forintot biztosít állami támogatásként a magyar kormány az SK Innovation nevű dél-koreai cégnek, amely Iváncsán elektromos akkumulátorokat fog gyártani. A magyar hozzájárulás a teljes bekerülési költség mintegy 13 százaléka.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Business as ususal

Igen Wazze a stadionoknál is igen hasonló „számháború” tapasztalható

A hvg.hu számol be róla, hogy „209 millió eurót, azaz mai árfolyamon körülbelül 78 milliárd forintot biztosít állami támogatásként a magyar kormány az SK Innovation nevű dél-koreai cégnek, amely Iváncsán elektromos akkumulátorokat fog gyártani.” Nos összhangban a leadben tett megjegyzésemmel hozzá kell tegyem: jelenlegi állapot szerint. Nem, nem az EUR/GUF arány miatt, hanem a számok szokásos növekedése okán. Pl. a Puskás, ami még atlétikával terveztetett negyven egynéhány milliárra, aztán bőven több lett 200-nál, sőt mint tudjuk a belőle spórolásból kiszervezett atlétikai stadion már 250-nél tart és még nincs készen.
A cikk megemlíti, hogy
tavaly ilyentájt: „22 milliárd forinttal fogja támogatni a kormány az Iváncsán felépítendő dél-koreai akkumulátorgyárat”,
majd néhány hónappal később: „90 millió euróval, vagyis nagyjából 32,3 milliárd forinttal támogatja a kormány a dél-koreai SK-Innovation iváncsai beruházását”.
S most már közel 80-nál járunk!! =))
lampa laz
Ez ám a baloldal multipártisága, legalább is ezt hangoztatja a hülye fidesz, miközben ők fizetnek is érte. Igaz, ezt is a mi pénzünkből teszik.
driv3r
Hozzák a beruházásokat, de milyen áron?
Szijjártó persze veri a mellét, hogy mennyi üzletet köt és ő milyen penge csávó.
Hogy egy klasszikust idézzek: "A lónak a faszát."

És ez a 80 milliárd csak a kezdet, mert még kapnak mindenféle kedvezményt menet közben, persze a hasznot ők is kiviszik az országból.
Lényeg, hogy a kormány egyes tagjainak hoz pénzt a konyhára (jutalékok, csúszópénz, ez+az...), de az országnak, a magyar embereknek marad a nagy nulla.
Pálinkás Pál
@KisTehen: no akkor barom,vezesd le..hány évszázad alatt jönne vissza 80 milliárd forint pár tíz ,vagy száz ott dolgozó minimálbéres adójából?...ideje hogy eltakarítsanak titeket...
polgarb
Ja,hogy ott a Duna, lehet szennyezni agyba főbe!!Mi még fizetünk is érte!Nem az olcsó munkaerőért (nagyrészt robotizált) hozzák ide az ilyen súlyosan környezetszennyező gyárakat, hanem mert tudják, itt következmények nélkül szennyezhetik a környezetet!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.