Rosszabbul áll Magyarország a fiatalabb korosztályok többlethalálozásában, mint az európai országok többsége. Nemcsak nemzetközi szinten, hanem az országon belül is jelentős területi eltérések jellemzik a koronavírus-járvány egész időszakát – hangsúlyozzák azok a szakértők, akik részt vettek a Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont (KRTK) Közgazdaságtudományi Intézete (KTI) a COVID-19 járvány társadalmi és gazdasági hatásairól szóló, tegnap bemutatott Fehér Könyvének összeállításában. Kiderült ugyanis, hogy az egymillió főre jutó többlethalálozás a legtöbb megyében 4000-4500 fő körüli volt a járvány kezdete és idén év eleje között, ugyanakkor Pest és Fejér megyében 2200-2500 fő között alakult az elhunytak száma a járvány előtti adatokkal összevetve, miközben Békés és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – az ország legkevésbé fejlett térségeiben – meghaladta az 5500 főt.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
a cikk igen jó példa arra, hogy
egyfelől a statisztikával mindet és az ellentétjét is lehet igazolni,
valamint, hogy a fírkászok keverése mindenen túltesz:
az utóbbira a cím a legjobb példa, hiszen közismert tény, hogy Orbániában az idősebbeket, pontosabban döntő többségüket, olyan szerrel oltották, amiről maga a gyártó sem állította, hogy akár csak sejtené, hogy ezekben a korosztályokban használható-e
ami pedig a statisztikát illeti ez az egy csomó úgy is meghalt volna duma többszörösen véleményes voltán túl egy karakteres tényre is alapul: a magyar egészségügy katasztrófális helyzete!!!
RonaGyuri
@sgl: aki a matekhoz hülye az nem képes az összefüggések felismerésére!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.