A Covid járvány és az azt követő lezárások, korlátozások sok, addig biztonságosan működő vállalkozást megcibáltak, vagy akár tönkre is tettek. Nem volt ez másképp az oktató cégeknél sem, különösen a nyelvoktatás területén, hiszen a nyelvtanfolyamokat nem volt tovább lehetséges személyesen az iskolák oktató termeiben megtartani. Van azonban ellenpélda is. (x)

A Prooktatás nevű, webfejlesztő képzéssel foglalkozó iskola például nem panaszkodik.

Bezárás helyett bővülés: az online oktatás jó oldala

Fotó: 123rf.com

“Teljesen online oktatásra tértünk át. Ez először furcsa és idegen volt a tanulóinknak, de még nekünk is” meséli nevetve Tanay Marcell, a cég ügyvezetője. “Két hét után viszont megszoktuk, sőt megszerettük. A Zoom nevű program felülmúlta a várakozásainkat. A diákjaink semmilyen hátrányt nem szenvednek amiatt, hogy online tanulják a webfejlesztést, hiszen így is, úgy is élő az oktatás, és ez a lényeg.”

Tanay elmondta, hogy az online oktatásra való áttérés új lehetőségeket nyitott meg előttük. “Korábban csak budapestiek tudtak részt venni a webfejlesztő képzéseinken, logisztikai okokból, most viszont az ország egész területéről érkezhetnek a tanulni vágyók. És érkeznek is.”

“Az online oktatás miatt lehetőségünk nyílt kisebb létszámú, speciális képzések indítására is.” -ezt már Vertetics Béla, a Prooktatás alapítója mondja. Elmondása szerint új, haladó tanfolyamokat indítottak, ahol a tanulók elsajátítják az Angular, a React a Vue.js és az Ionic használatát is. “Változott a piaci helyzet, ma már egy front-end fejlesztőnek nem elég a JavaScripthez értenie. Mindenhol elvárás valamelyik JavaScript alapú keretrendszer, az Angular, a React vagy a Vue.js ismerete, egyszerűen ezekben folyik a webfejlesztés front-end oldala.” Mint elmondta, az online oktatás arra is lehetőséget teremtett, hogy jó tanárokat találjanak, akik ezeket a területeket ismerik. “Az ilyen programozóknak rengeteg a munkájuk, ha a munkaadókon múlna, éjjel-nappal dolgoznának” magyarázza, így nem könnyű jó szakembert találni, aki ért is a programozáshoz, és emellett szívesen oktatná is azt.

A haladó tanfolyamokon kívül hamarosan elindul az első Python programozó tanfolyam is a Prooktatásnál. Ennek kidolgozására külön büszke cég két vezetője, mivel ez által már nem csak a webfejlesztéshez szükséges programozás, de a szoftverfejlesztés (más néven asztali applikáció fejlesztés) is elsajátítható az iskolában. Az új képzés mindössze 15 hétig tart, ami 8 hetes továbbképzéssel bővíthető, és ráadásul nem kíván meg előzetes informatikai szaktudást sem.

Partner tartalom (x)

Forrás: Prooktatás.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.