Újra oltakozhatunk? 

A Blikk.hu cikke szerint az Európai Unió a nap folyamán mintegy 110 ezer adag majomhimlő elleni oltóanyag vásárlására vonatkozó megállapodást ír alá – közölte Sztella Kiriakídisz, az Európai Bizottság egészségügyért felelős biztosa Luxembourgban kedden.

Kiriakídisz az EU-tagországok egészségügyi minisztereinek luxembourgi találkozójára érkezve azt mondta, hogy a kedden aláírni tervezett megállapodás értelmében az oltóanyagokat uniós forrásokból vásárolják meg és június végétől szállítják az EU tagállamaiba. Hozzátette: ez lesz az első alkalom, hogy az uniós bizottság úgy mozgósít EU-forrásokat vakcinavásárlásra, hogy aztán az oltóanyagokat szétosztják a tagállamok között.

Több, mint 100 ezer adag majomhimlő elleni oltás érkezik az EU-ba

Fotó: 123RF.com

Az Európai Unióban eddig mintegy 900 majomhimlős esetet regisztráltak – tette hozzá az uniós biztos.

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) június elején közölte, hogy kapcsolatban áll a dániai székhelyű Bavarian Nordic biotechnológiai céggel olyan kísérleti adatok elemzéséről, amelyek alátámaszthatják az Imvanex oltás alkalmazásának engedélyezését a himlőn túl a majomhimlőre is.

Arról, hogy mely országok rendeltek már az oltóanyagból, a Blikk.hu cikkében olvashatnak. 

Forrás: Blikk.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
na vazze ...mi lesz veletek oltás fetisiszták?...ölitek majd egymást azért a pár ampulláért.?..felhívnám a figyelmet, erre sincs gyógymód, csak az immunrendszer...most kiderül, mit tett a covid vakcina vele...
division
@Pálinkás Pál: Tudjuk, a covid elleni vakcina az oka a betegségeknek, mert legyengítette az immunrendszert, minden konteós oldalon olvashatóak ezek az agyrémek, rajtad meg ugye nem is csodálkozom, hogy már le is írtad itt. A vakcinák ugye az immunrendszert készítik fel a fertőzésekre, a szövődmények kivédésére, hogy jobban szembe tudjanak szállni a valódi vírus ellen majd ha jön, de ez ne zavarjon cseppet sem.
Pálinkás Pál
@division: látom marha,mennyire hatásos volt...a világon 85 %-ban az oltott öregek hullottak / mióta lett vakcina /...az intenzíveken meg kétszer annyi oltott volt...olyanoktól tudom akik ott dolgoznak...úgyhogy ne károgj nekem...ez zsidó pénzgyüjtés volt, a hatástalan szarokkal...a majomhimlő meg cseppet sem érdekel, mert nem vagyok buzi, és régi motorosként engem még oltottak himlő ellen..úgyhogy nekem ne károgj, mond a sok covidiótának,ők vevők rá...
division
@Pálinkás Pál: Rosszak az információid, hitelesebb helyekről kellene tájékozódnod. A majomhimlőt meg nem kizárólag csak a melegek terjesztik, és a fekete himlő elleni oltás sem ad 100% - os védelmet. A zsidózás mindenesetre ma is meg volt, valamit még kellene írnom, hogy niggerezhess is egyet...:-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.