Lin Hszi-csiang, a kínai űrhivatal (CMSA) igazgatóhelyettese szerint Kína nemrég elindította űrhajós legénységgel végrehajtandó Hold-kutató programjának Holdra szállás előkészítő fázisát.

Kínai űrhajós indul a Holdra

2030-ig szeretnének Holdra szállni. Forrás: Youtube

A fő célkitűzésük, hogy Kína 2030-ig megvalósítsa asztronautái Holdra szállását, és a kapcsolódó tudományos és műszaki kutatásokat – írja  HVG.

Tökéletesíteni akarnak olyan kulcsfontosságú képességeket, mint a legénységgel végrehajtott Föld-Hold űrutazás, a rövid ideig tartó Holdra szállás, a robot segítségével végrehajtott kutatás, illetve mintavétel.

Forrás: hvg
Fotó: Youtube

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
@Pegero: Miről beszélsz..ez tökéletes beszólás volt :P
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sakk Matt
@Pegero: Miről beszélsz..ez tökéletes beszólás volt :P
Qqberci
@Pegero: Nem az a kérdés, hanem hogy a visszaúthoz hogy viszik fel a csúzlit meg a húzókat...
Péter2
A fejlődő Kína, pont ennyivel van elmaradva az usától , az usa úrhajósai 1969-ben léptek a hold felszínére , pedig azokban az időkben, sokkal nehezebb volt minden és minden ismeretlen .
Qqberci
@Pegero: Az lesz ám az igazi Nagy Menetelés...
simmering73
Merjünk nagyot álmodni. Mint a ruszkik. 400km-nél messzebb még egyik se volt a Földtől.
jesz
Kínával óvatosan...Kína(is) a szélsőségek országa...vannak kevésbé fejlett területeik, ahol csak százmillió ember él, és van olyan terület, amelyik több százmillió ember termel magas színvonalon, és luxus körülmények közt él a munkás is. Ha ez az ország képes folyamatosan olyan vasutat építeni, mely hatszáz kilométeres sebességgel halad, ha a NASA is az ő termékeiket használja, ha a világot elárasztják mindenféle fogysztási termékkel igény szerinti minőségben, ha 300 millió ember 175-ös IQ feletti szellemi képességű, akkor náluk semmi nem lehetetlen...még az sem, hogy akár egy év múlva ott guggolnak a Holdon az öt csillagos zászlójukat lengetve, és
a középső ujjukat bemutatva az amcsiknak...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok