A magyar használt autópiac hosszú ideje tartó áremelkedése most végre fordulóponthoz ért.

Visszaesőben a magyar villanyautó piac – eladhatatlan lesz a használt?

Illusztráció: Pixabay

A Vezess.hu jelentése szerint az árak minimálisan csökkenni kezdtek, és sok esetben az eladók komoly engedményekre kényszerülnek, különösen a drágább autók esetében. Az összes megjelent hirdetés átlagára szeptemberig minimálisan, egy százalékkal csökkent, ami azt mutatja, hogy végre megállt az áremelkedés.

A hazai használtautó-piacon jelenleg a kínálat vezeti a versenyt, ami arra sarkallja a kereskedőket, hogy kedvezőbb ajánlatokkal csábítsák a vevőket. Kedvezményes ajánlatok és akciók ismételten felbukkantak a piacon.

Az Origo szerint korábban a fiatal, keveset futott autók gyorsan találtak vevőre, de most már az árazás is meghatározó tényezővé vált, és gyakran előfordulnak jelentős alkuügyletek a vevők részéről. 

Az átfordulás a villanyautók piacán is érezhető. Korábban előfordulhatott, hogy egy pár éves BMW i3 tulajdonosa néhány hónap után többletet kapott az autójáért, mint amennyiért megvásárolta. Most viszont a kereskedők a rajtuk ragadt villanyautókon gyakran veszteségeket könyvelnek el, és ebben a szegmensben is majdnem kétmillió forinttal csökkent az átlagár.

Az árak enyhülése jó hír lehet azoknak, akik használt autót szeretnének vásárolni, mivel most lehetőség nyílik arra, hogy kedvezőbb áron jussanak hozzájuk. 

Forrás: Origo, vezess.hu
Fotó: Pixabay

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ennél csak az akkubiznisz lesz nagyobb bukás!
Európa szemétdombja leszünk!
pultosjocó
megjósolom, halott dolog lesz a villanytragacs, hidrogén lesz a befutó...
namihami
@KisTehen: 15.13: Ha a fideszesek maradnak, akkor érdemes elgondolkodni a kivándorláson! Az ország tisztulna, csak a sz@r marad!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.