Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke nyilatkozott arról, hogy mi várható. Nem túl bíztatóak a jóslatok – írta meg az Index.

Drasztikusan fogynak a magyarok – baljós előrejelzés jött a külügyi bizottságtól

Fotó:MTI/Vajda János

Németh Zsolt a Rákóczi Szabadegyetem külhoni magyarságról és nemzetpolitikáról tartott panelbeszélgetésén vett részt, és nem győzte hangsúlyozni, hogy a magyarság irányába azt kellene sugallni, hogy aki magyar, az magyar akarjon maradni, illetve ezt egy nem magyar számára is vonzóvá tenni.

A magyarság létszámának drámai csökkenése miatt a nemzetpolitika feladata a következő időszakban az lesz, hogy segítse a magyarnak maradást és a magyarrá válást a Kárpát-medencében

- jelentette ki.

Az Index megírta, hogy Németh szerint, ha nem érkeznének át a határon túli magyarok, akkor az ország lakossága kevesebb lenne, mint kilencmillió. Ha ez a tendencia folytatódik, akkor 2050-re a lakosság létszáma akár hétmillióra is csökkenhet.

Eléggé drámai mértékben fogyunk a Kárpát-medencében, ezért kulcsfontosságú, hogy többféle módon lássuk, hol tartunk. Olyan időszak előtt állunk, amikor a magyarság létszáma itt a Kárpát-medencében úgy fog alakulni, hogy a mi életünkben belátható módon a külhoni magyarsággal együtt 8,5-9 millióan leszünk

- mondta Németh.

Forrás: Index

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
Megvannak a hiányzó magyarok,csak a haldokló Nyugaton. Ott születik már minden hatodik magyar gyerek. És második vagy harmadik generációs korában elveszti a magyar identitását. Max túristáskodni fog hazajárni HA egyáltalán fog.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@szegfue: :)))
@verőce21: a cigányok tudnak valamit, amit te nem! - nem kell pénz a boldogsághoz... :)
emlészem még a 60 as években a környékünkön lévö cigánytelepekre, ahol az 5X4 es putriban 12 -en éltek boldogan,alkalmi munkákból,lopásból,muzsikálásból,teknövájásból, többnyire a semmiböl és sosem volt szükségük pszichológusra...
AMORÁLISOK
ja kérem orbánországból inkább elmegy a nép, ki a fene kinlódik egy ilyen önkényurral aki egymaga elkölti az ország pénzét. aztán mindenért BRüsszelt hibáztatja ? akkor miért vett ott romos kastélyt ja hogy öregségére kitelepülhessen.
Menőmanó
@verőce21: Valószínű, hogy a magyarok nem viszik postára a gyerekeiket.
De viccen kívül elmondanám, hogy az okosabbjának már náluk sincs sok gyereke. Csak a legprimitívebb, legbutább rétegnek. Sokan eljárnak a gyárakba dolgozni, és felérik ésszel, hogy abból a fizetésből nem futja 1-2 gyereknél többre. Én ismerek több ilyen családot, mert errefelé tobzódnak az összeszerelő üzemek, és sok cigány jár oda.
Revans
@durbincs:maga is csak 1 eldobható próbababa az ERESZ-tény szakállas pöcsös nők klubjában!:))
izéke
@Nyírfa: csak a hollandok nem szavaznak a magyar betelepedésre,ők sem ellenségük saját maguknak
Nyírfa
@izéke: Megértem, hogy a vonzalom nem kölcsönös.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.