Vannak bizonyos témák, amikről nem beszélünk szívesen, viszont időnként mégis muszáj. Ilyenkor „ki kell teregetni a szennyest”, ha tetszik, ha nem, viszont jó hír, hogy nem kell bekoszolnunk a kezünket a szennyvíz szivattyú jóvoltából. Csak bedobjuk a koszos, darabos szennyeződéseket tartalmazó szennyvízbe és már végzi is a dolgát. (x)

Eddig oké, de milyen szennyvíz szivattyút vegyünk?

Egyáltalán mitől válik alkalmassá egy szivattyú a szennyvíz szivattyúzására? Ha valaki a hagyományos önfelszívó szivattyúval akar próbálkozni, akkor az gyorsan tegye félre ezt az ötletet, mert az tuti biztos, hogy a szerkezetet egy-kettő taccsra fogja vágni.

Egy minőségi szennyvíz szivattyú nem válogat

Először is érdemes kitérni arra, hogy a szennyvíz szivattyú más felépítéssel rendelkezik, más alkatrészeket tartalmaz, amik alkalmassá teszik az erősen szennyezett víz szivattyúzására. Míg a tiszta víz szivattyúk felépítése nem teszi ezt lehetővé. Ezért fontos a célirányos választás, amikor szeretnénk megszabadulni a víztől, ami elárasztotta a pincét vagy a mélygarázst.

Sokkal jobban ellenáll a dugulásoknak, nem tömődik el, nem akad meg, viszont ebben az esetben a szállítómagasság már nem számít olyan fontos paraméternek, ellentétben a kerti szivattyúkkal, ahol ez az egyik leginkább lényeges szempont a vásárlás során. A kategóriájukat tekintve az örvénykeltő típusok sorát gazdagítják egytől-egyig.

Darálós szennyvíz szivattyú példátlan étvággyal

Nem egy válogatós jószág, mivel mindent képes elnyelni, még a nagyobb darabokat is, a darabolószerkezetének köszönhetően. Egyszerűen felaprózza a szennyvízben úszkáló szennyeződéseket. A darálókések mögött található az a szállítókerék, ami továbbítja a daraboktól megtisztított vizet.

A speciális ún. Vortex járókerék akár a 30 mm feletti szilárd szennyeződésekkel is megbirkózik. Ezzel szemben egy hagyományos szivattyú mindössze 2-3 mm-es szilárd szennyeződéseket képes elviselni.

Az átemelő szivattyúk segítenek tovább juttatni a szennyvizet, ha az épület vizesblokkja alacsonyabban helyezkedik el, mint a csatornahálózat. Erre a célra a szabad átömlésű változatok is alkalmasak.

Partner tartalom (x)

Forrás: Szivattyúk.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.