A Canon EOS 7D digitális SLR fényképezőgépnél a frissen fejlesztett 18MP APS-C CMOS szenzor mellett a Kettős “DIGIC 4” processzoroknak köszönhetően gyors, csúcsminőségű teljesítményt lehet elérni bármilyen fényviszony mellet, akár 12. 800-ra kiterjesztett ISO értékig és 8kép/mp sorozatfelvételnél opcionális tartozék nélkül.

Forrás: hirek.prim.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szabosa
... na nem rossssssz! :))) Azért egy 5D mellett egy ilyet is szívesen bevállalnék! :)
Kérdés, hogy árban, hogy mutatkozik meg, és mennyi lesz a zár élettartam és rá a garancia. Ha elérhető árban lesz ami 3-600e Ft akkor a zárélettartam a fél profi kategóriába esik, ami egy lelkes amatőrnek is 10 év gondtalan használatot jelent :) kb. 250000 expo. viszont ha a zár azonos az EOS1 szériával, akkor ha szűken is de az ára 7 számjegű lesz. Kíváncsi vagyok rá nagyon! :))
menasagh
Ja persze, csak legyen pénzed megvenni....
szabosa
@menasagh: :((( 20 éve még igen jó esélyeim voltak egy ilyen gépre de akkor még nem volt ilyen, illv. volt a NIKON F3 ra digitális hátfal külső wincsivel 2 milláért.
Jelenleg ott tartok, hogy 3000Ft is súlyos fejtörést okoz, hogy majd honnan ?
- tölteni kellene a vitamax kártyára mert netem sem lesz :((( na de csak lesz valahogy. :)
menasagh
@szabosa: Több fényképező gépem is volt, a legelső egy certo, majd egy zenit és egy canon. Ezekbe mind tekercsfilmek jártak, a zenit redőnyzára elromlott a többi megvan, és most vettem egy digitális nikon coolpix L100-at.
Szóval ez a nikon nem egy nagy durranás, de elég sokat tud és az ára is elég borsos volt.
Most egyre kisebb és okosabb gépek jönnek ki, na és a számítógéppel is lehet korrigálni a felvételeken, úgyhogy az ilyen roppant drága gépek már csak a nagyzásimániások vásárolják.
szabosa
@menasagh: :)) én fényképész vagyok és állíthatom, hogy nem nagyzásmánia az igény egy valamire való f.gépre. :))
Magam is zenittel kezdtem, zenit B, zenit E, Praktika LTL, L, Praktika PLC, Asahi Pentax K1000, Pentax KX, Pentax ME, Yashica MAT 124G (6x6) Ricoh KR5, EXATKA E300 2db crom és matt fekete, NIKON 601, NIKON 801 2db, NiKON 301, NIKON EM, MINOLTA 7000i, MINOLTA 7xi, MINOLTA 3xi, MINOLTA Maxxum 3xi (ez egy tengeten túli változat a sima 3xi európai forgalmazásra készült) majd kb. 15 év szünet :) Olympus C700, NIKON D200 18-200mm zoom.
Ezekből 11 gép már nincs meg de a többi még igen, igaz nem használom őket a D200 óta. :))
Ezen felül van még néhány gép ami a maga korában kuriózum volt, pár db Olympus, pl.EZ-330 AF :))

Ezzel együtt mindenkinek a Canon-t ajánlottam, ajánlom ma is, magam is azt szeretem, mindig is vágytam rá de nem jött össze. Amikor megtehettem volna kemény kompromisszumot kellett kötnöm, ezért maradtam, mardanom kellett a NIKONnál. Ami Canon cuccost kinéztem magamnak az 1,2 milla lett volna a váz + 2obj.
Minőségben nem akartam alá menni de ennyit meg nem áldozhattam rá, így a feléből meg lett a NIKON+obj+vacu de a Canonhoz képest kispályás.
Az EOS 5D amit szerettem volna de nagyon :)) ennek a szenzora full frame 24x36 ami hatalmas dolog, a NIKON D200 nak meg APS-C ami a 24x36 nak éppen a fele, ezért kell a hozzá más objektív a D szériás a 1,5x szorzó miatt. Viszont annyi előnye van, hogy ha ráteszem a 300mm-es régebbi objektívet akkor az kapásból 450mm lesz :)))) Jó dolog a fotózás de mint szakma folyamtosan telített és aki egyszer kikerül a körből szinte lehetetlen visszakapaszkodni. Ez a tapasztalatom....

Egy compact gépet meg sohasem szabad összehasonlítani egy tükörreflexes géppel mert teljesen más, két külön világ. :)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.