Mostanában egyre elterjedtebbek lettek a napenergiával működő eszközök. De hogy mi is az a napenergia és mi a napkollektor, vagy a napelem?

Feltöltő: bzollli
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kamazuka
Tisztelt nanena!Van egy cég mely fotovoltatikus terméket forgalmaz.16m2 ára kb1.5 millcsi.nagyonszuper,de még egy megveszekedett voltocskád sincs viszont már elköltöttél rengeteg pénzt.
Nos mivel az eső ingyen esik,és az esővizet fel lehet egyszerűen fogni,akkor arányait nézve a víz energia nem olcsób?
Míg ma a legjobb napelemek ha 25-35%-ot hoznak,igaz van az a nanotechnológiás fejlesztés ami már 65%-ot is képes hozni,ezekkel szemben egy vízturbina 85-96%os hatásfokot érhet el.Kb 600000-ért meg is vásárolható.
Ha ide veszem ama tényt hogy a vízturbinának tökmindegy hány fok van,és milyen napszak,akkor a napelemnél a hőmérséklet már meghatározó,mert túlmelegedés ellen a cellák biztosítva vannak,és a rendszer nem termel.
hegdreka
Szerintem a víz, a szél és a napenergia mind fontos lesz a jövőre nézve. Mert ugyebár mint a hozzászólásokban is olvasható, nincs olyan terület, ahol mindhárom előfordul nagyobb mennyiségben. Tehát legalább kettőre szükség lenne a megfelelő energia előállításához.
szaboria
Csak meg jegyzem nem kell mindig hogy süsün a nap mert amikor hajnalodott még nem sütött a nap, már akor bekapcsolt az invert ami azt jelezte, hogy töltődik az aksi.MOstan ra már úgy meg drágitották az elemeket, hogy tényleg gondolkoztatják az emberek mikora fog megtérülni a beruházás.Ezek ellen is meg vannak a maguk lobbi csoprtja ne terjedjen olyan gyors ütemben. Mert akkor kiveszi meg az áramot, a gázt.

nanena
@hegdreka: Nem érted, mit írtam. A víz, szél, nap nem csak azért kell, hogy villamos energiává változtatva bekössük a hálózatba. Az élethez kell. Az energia nem csak villamos energiát jelent. A nap energiája melegíti a bőrünket, a víz energiája olt szomjunkon, a szél energiája hajtja a vitorlást, stb. Ezen energiák tartják fenn az életet a Földön. Nemcsak most, hanem a múltban és a jövőben is. Csak a legújabb kor embere alakítja át ezt az energiát villamos energiává. Ami ma a kétségeket okozza, hogy a növekvő fogyasztást a zöld, ill. megújuló energiával követni tudjuk-e. Mert hatmilliárdan vagyunk. Nem egy házat kell villamosenergiával ellátni, hanem a közlekedést, a közvilágítást, az ipari és mezőgazdasági termelést, stb. Ezt ma óriási arányban a fosszilis energiaforrások szolgáltatják. Ezek kimerülését jelenleg, a mai állapotban az ún. alternatív energiaforrások nem tudják helyettesíteni. Lehetnek garázstudósok, akik azt mondják, ez nem így van. Vannak olyanok, akik összeeszkábált filmekből informálódnak. S vannak olyanok, akik szakmájuknál fogva ezzel foglalkoznak, vagy például olyan webhelyeket is áttanulmányoznak, mint a www.theoildrum.com/, culturechange.org/, cluborlov.blogspot.com/, www.ft.com/home/europe. Csak egy-két példa.
Ahhoz, hogy helyettesíteni tudják, államok összefogása és óriásberuházása kell a kutatásba, fejlesztésbe, beruházásba. Példa erre pl. Dánia.
Kakastoll
@kamazuka: Baszki.....nem is tudtam, hogy az a híres fotovoltatikus micsodád egyszerű vízturbina....:)))
Ezzel már érdemes próbálkozni a szárazabb helyeken....nem úgy mint a napelemmel....:)))
kamazuka
@Kakastoll: Igazad van!
Végül is belátom ,hogy mindenkit meg kell hagyni abban a hitben,amiben boldognak tudja önmagát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.