A volt házelnök úgy látja, az őszödi beszéd és annak kiszivárogtatása "a szocialista párt történelmi és katasztrofális mértékű elhiteltelenedéséhez" vezetett.

Forrás: hetivalasz.hu
Feltöltő: kiwi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kacsa0707
Kedves Katalin asszony nagyon fogom sajnálni, ha a politikai körökből kiesik. Tudhatná, hogy az MSZP mostani vezetése nem tűr az önhöz hasonló normális demokráciában elfogadott viselkedést.
Csubaka
Tudtommal Szili Katalin is jelen volt az öszödi tanácskozáson
Valaki értesse már meg velem, hogy többszöreösen diplomázott ,agyontanult, külfödi ösztödíjjal, akadémiai tagsággal rendelkező értelmiségi elit miért nem vette észr ott és akkor, hogy Gyurcsány nekik ismerte be, hogy hazugságok és csalások tömkelegével tudta csak megmenteni a 2002-ben is hasonló eszközökkel megszerzett hatalmat. Miként engedhetik meg magukat politikai elitnak nevező polgárok, hogy a nevükkel, a nevükbe valaki hazugságokkal, zsarolással vezesse pártját és az orzságot. Horn Gábornak igaza volt "Ez egy erős csapat!!! Utólag pedig felesleges a belső ellenzéket játszani. Amikor lehetett volna akkor kellett volna a sarkára állnia. Vagy kilépnie a pártból és új baloldali tömörülést alakítani. Szocialistáéknál azonban bevett gyakorlat az összezárás.
csutak
Valaki szólhatna Szilinek, hogy eljátszotta már a maradék hitelét is a tisztessége mellett!
Ha pártpolitikus, akkor tartsa be a lojalitás követelményeit, ha nem az akkor távozzon az MSZP-ből.
bigyibogyo
@csutak: Összes pártpolitikust a marsra kellene küldeni.
Ne a párt érdekelje, foglalkozzon az országgal.
csutak
@bigyibogyo: Ebben nem értünk egyet!
Egy valódi párt valamilyen (nagy!) érdekcsoport érdekei mentén épül fel, azaz valamilyen gazdaságfilozófia áll mögötte.
Itthon pár ember érdekeit képviselik a pártok. Lásd:Orbán pártját, vazallusaival.
vukkocska
@bigyibogyo: ha a Marsra nem is, de lehetne nekik menni dolgozni, ha már a parlamentben nem akarnak. Igazad van, jó lenne már az országgal is törődni, nem egymással.
bra048
@Csubaka: Tévedsz, de nagyon. 2002-ben nem kellett hasonló eszközökkel
megszerezni a hatalmat, mert a FIDESZ eltolta a kampányt és a nagyon gyenge
politikus, de hiteles ember szerepében tetszelgő Medgyessy Péter nyert.
laja001
Mielőtt bármit is szólnák megnézem ki írta és hol jelent meg a hír?Hát meg néztem .És csak mosolyogni lehet rajta.Már sokszor olvastam náluk olyat amit csak ők állítanak és ők is válaszolják meg .Már ha igazat írnának véletlen akkor is óvatosan .
Csubaka
@bra048: Akkor te barátom igen igen keveset tudsz a 2002-es választások körülményiről.
Medgyessy Péternek annyi köze volt az akkori győzelemhez, mint neked, vagy nekem. Azt a választást az MSZP az izraeli Ron Werbernek az akkor kampányfőnökének köszönheti, aki Magyarország legújabbkori történelmében először alkalmazta a negatív választási kampányt, vagyis azt a kampánymódszert, hogy ami szemetet és mocskot csak lehetett rá kellett kiabálni a FIDESZ-re.
Sajnálhatod, hogy nem voltál korábban is ezen a fórumon, mert jó néhány alkalommal ki lett bontva az akkor történtek háttere.
Csubaka
És még egy nagyon nagyon fontos észrevétel!!!

"A volt házelnök úgy látja, az őszödi beszéd és annak kiszivárogtatása "a szocialista párt történelmi és katasztrofális mértékű elhiteltelenedéséhez vezetett."

Na ebben van a hatalmas félrevezetés.Nem az öszödi beszéd volt az alapvető oka az MSZP hitelvesztésének.Az Gyurcsány Ferenc hitelvesztésének a fő oka. Nem kellene mosakodni Katika! Az MSZP történelmi hitelvesztésének az oka az volt, hogy ideológiájukat feláldozták a Gyurcsány ígérte liberális baloldalisággal együttjáró hatalom és korlátlan vagyon szerzés lehetőségének oltárán. Egy embert nevezzen meg aki az öszödi beszéd után az etikai bizottságra vitte volna a történteket. Egyet sem tud. Mert aki felismerte, hogy mi folyik a pártban az már vagy akkor kilépett, vagy ha később próbált szót emelni a párt politikai irányvonalának elfordulása,vagy egyes pártvezetők diktatórikus módszerei ellen azt felfüggesztették, százezrekre büntették, vagy éppen kizárták a társadalmi kerekasztal konferenciáról és párt árulónak bélyegezték.Kati! Ha akkor Ház elnökként felvállalja a konfrontációt Gyurcsánnyal nagyon sok követője és támogatója lett volna és igazi ereje a baloldalnak! Ma már késő bánat, ez a hajó elment és valószínűleg generációk és teljesen új alkotmány szükséges ahhoz, a történtek ne ismétlődhessenek meg.
gyulabors
Gyerekek! Olvasom a politikai elemzéseket, véleményeket pro és kontra. Már - már az-az érzésem, hogy a tavaszi parlamenti választás el is dőlt, hiszen mindenki (szíve - joga) tudni véli a végeredményt, ami nem szól másról, mint, hogy "adjátok nekem a szavazataitokat biankó csekkben, és majd megmondom, hogy mit fogok vele csinálni" - Fidesz. "add nekem a szavazataidat, mert szánom - bánom az lekövetett és el nem követett tetteimet és megpróbálom megreparálni a szerkezetet és működünk" -MSZP. "add nekem a szavazatodat, mert az elmúlt 20 év nem volt más, mint egy nagy halom sz@r, különben is mindenért a "cigány, zsidó, buzi, szingli horda" tehet. Ha nem ez lesz akkor tisztító tüzet lövell rátok a Magyarok Nyilai". - Jobbik. "Ne nekik adjátok a szavazataitokat, hanem nekünk, mert bár névlegesen mi viseljük az "Antali örökséget, de ez a teher súlyos számunkra, ezért kell Bokrossal és a tőke erős liberális pénzes zsákkal szövetkezni"-MDF.
Én csak kapkodom a fejem és tübődöm.. Ma még csak március 01 van. Ha jól számolom 6 hét hit és majd hat-nak az idegeinkre a választási eredmények....
bra048
@Csubaka: A 13. 22-es kommentedet figyelmesen elolvastam és véleményemet fenntartom. A buktát 2002-ben az okozta, hogy Viktor biztos esélyesnek gondolta magát és nem megfelelő erővel kampányolt. Úgy gondolták akkor a FIDESZ-nélhogy elegendő márciusban kitenni a kokárdát és további 4 évre övék a hatalom.
Nos ebben nagyot tévedtek. Egyébként a FIDESZ választási specialistái szerint
nem lehet negatív kampánnyal választást nyerni. A továbbiakról. Hidd el, tudom, hogy az öszödi beszéd után Gyurcsány már nem nyerhetett újabb választást.
Ezt mindenki tudta, csak ő viselkedett úgy, mintha semmi nem történt volna.Amennyiben bárki átvette volna tőle iziben a kormánystafétát, akkor most
újra az MSZP lenne az esélyes. (Ezt az MSZP nem merte meglépni, pedig a Viktor is csak egy ember, még akkor is, ha átlagnál körmönfontabban politizál.)
batukán
Világ életemben ki nem állhattam Szilit, nem is tudom miért erőltetik a pártban, nem Gyurcsány beszéde tette tönkre, ha nincs ez a beszéd a szocik akkor is tönkre mentek volna, mert elkezdődött a belső bomlasztás, csak olyan hülyék, hogy észre sem vették, honnan és kitől indult. Kell már keresni a bűnbakot........Végre volt valaki aki nem akart a többiek kedvéért tovább hazudni, attól több tisztesség szorult belé. Minden kormány hazudott eddig, de nem jutottak ki a hazugságok. Hiába kormányfő valaki nem tehet mindig azt amit ő akar. Ez a poszt egy közös buli, csak ő viszi a balhét.
Csubaka
@bra048: 2002-ben a FIDESZ valóban követett el hibákat a választások során,de ezt én nem feltétlenül nagy mellénynek, hanem az előrejelzésekből várható győzelmük túlzott magabiztosságának nevezném. Azt viszont senki sem vonta kétségbe még a szoci oldalon sem, hogy Ron Werber választási taktikája nélkül az MSZP labdába sem rúgott volna. A negatív kampány fogalmát azelőtt soha nem tapasztalt szavazók olyan vád dömpinggel voltak megvezetve, amire sem ők,sem az ellenzék, de még maguk a szocik sem voltak felkészülve. Annyira nem, hogy még magával Ron Werberrel is szakítottak úgy megijedtek a várható következményektől.De aztán
"Háborút indít az MSZP
2004. április 9., péntek 08:30 | Frissítve: 2004. április 9.

Mindent egy lapra tesz fel a szocialista párt, és áprilisban offenzívát indít hívei visszaszerzésére. Azóta, hogy Ron Werber visszatért a szocialistákhoz, először tartott szigorúan zárt értekezletet a Köztársaság téri pártszékházban a Csapatjáték néven elhíresült kampánycsapatnak. Az eseményen Kovács László pártelnök is megjelent demonstrálva, hogy a vezetés Werber mellett áll. A pr-szakember átadott egy dokumentummásolatot a részvevőknek, amely visszatérésének egyik legfontosabb feltétele volt. Werber szerint a szocialisták nagy szarban vannak, Tóbiást nem érdeklik az etikai és választási kódexek. Az Index inkognitóban járt a helyszínen. "
Én állítom, hogy az MSZP-nek az elmúlt választási ciklusban legalább két alkalommal adott volt a lehetőség, hogy emeltfővel,bár de súlyos áldozatok árán jöjjön ki a Gyurcsány válságból. A 2006-os októberi események kapcsán látva az országos felháborodást és ellenállást maga a pártvezetés meneszthette volna Gyurcsányt és kezdhetett volna tárgyalásokat az ellenzékkel akár egy nagy koalíció megalakításával az ország és a megbékélés érdekében. Akkor ezt az ötletet pártárulásnak minősítették!!!
A második komoly lehetősége amikor még akár nyertesen is kijöhetett volna a bukásból, az szociális népszavazás volt, azt is elkúrták. Attól kezdve pedig már nem volt választásuk. Gyurcsány lemondása egy félresikerült színjáték volt, amelyet jó néhány olyan eddig ismeretlen hátterű alkú, külföldi út, tisztázatlan körülmények között született megállapodás előzött meg, hogy félek annak a következményeit (és nem is akármilyeneket) majd ezután érezzük meg!!!

Már ekkor 2004-ben !!!
"Mindent egy lapra tesz fel a szocialista párt, és áprilisban offenzívát indít hívei visszaszerzésére" erről szólt a történet. Az előző (2002) választások után a szavazók jó része rá jött, hogy a FIDESZ elleni politikai háború kampány célokat szolgált.

Mindegy!! Én ezek alapján így látom, Te a te szempontod alapján úgy!
De ettől még nem fognak kommunisták lógni az Andrássy út vasoszlopain!
:-))))
bra048
@Csubaka: A tegnapi 20.44-es kommentedre. Ha 1998-tól négy év alatt a FIDESZ valóban töredekett volna az átlagember megszólítására, az esetben 2002-ben nyertek volna...Már akkor is érzésem szerint egy "elitdiktatúrát" vezettek be, ami elriasztotta a "normális embereket" a párttól.(Ron Werber tanácsolhatott volna bármit, ha ez nem így lett volna.) A másik téma: Gyurcsánynak az volt a legnagyobb baja, hogy egyszerre akart szocialista és liberális lenni. Nem tudott keményen viselkedni a "politikai nihilista" SZDSZ-szel kapcsolatban. Ezért úgy gondolta, hogy egyfajta "reformdiktatúra" eredményt
hozhat. Hozott volna is, de legvégül közbejött a "gazdasági világválság" nevezetű rém, ami végleg megakadályozta a sikert...

Kakastoll
Az öszödi beszédet nem más, hanem maga az MSZP szivárogtatta ki, azt remélve, hogy az általuk őszinte beismerésnek tűnő vallomás sokakat melléjük állít. A puska fordítva sült el, most ennek isszák a levét.
bra048
@Kakastoll. Az MSZP lebecsülte a FIDESZ kommunikációs erejét.
batukán
@Kakastoll: Szerintem ez így nem igazán tuti, nem volt rá szükség, hogy melléjük álljanak, mellettük voltak, csak Gyurcsány valakinek szúrhatta a szemét, de van még valaki kis hazánkban, aki "véres bosszút" esküdött ellene.
gyulabors
A legszebb mondat: "Orbán Viktor saját bevallása szerint csak akkor értesült a felvételről, amikor arról a Magyar Rádió honlapján beszámoltak. Bár ő maga még életében sosem hazudott, lehet, hogy ez is igaz?
MINDENKI tudja, hogy ő rendelte meg az egész akciót, szerintem minden MSZP-s gyűlés hangfelvétele megvan a szekrényében. Politikushoz méltó álnokság és képmutatás. Azt a beszédet ő is pont úgy elmondhatta volna, csak nincs hozzá bátorsága. Ők is hazudtak éjjel nappal, mint minden politikus - az életük ebből áll, egyik se jobb a másiknál. Aki meg ezen meglepődött, pláne felháborodott, az egyszerűen hülye. De ürügynek jó volt a hőbörgésre, a vadbarmok szabadon engedésére.
Valóban elgondolkodtató, hogy miközben OV nem tudott a beszédről, már hónapokkal a nyilvánosságra kerülés előtt a tusnádfürdői beszédében adta meg a kezdőhangot : "Gyurcsányék hazugsággal nyerték meg a választást", majd ettől kezdve ez lett a kampányuk vezérmotívuma, ez bizonyára a zseniális jövőbelátás miatt volt. Nem tudom, ki fogja tudni megmondani, hogy ki fogja majd feloldani a titkot.
A magyarban ritkán használatos a jövő idő ilyen jelzése. Bulvárul azonban gyakran. Ettől vagyunk eszméletlenül ütősek.
Egyébként az ismételten feltámadt Szili Nagyasszonyt kéne lazán megkérdezni az ügyről. Az kiabál, kinek a háza ég.
Ez a derék asszonsság már nagyon sok kárt okozott a pártjának, de még nem eleget. Talán ezért túráztatja magát újból. Abba kellene már neki - is - hagyni az ún. "politizálást".
batukán
@gyulabors: Igazabbul már nem is láthatnád.
gyulabors
@batukán: Néhány hete nállunk vendégeskedett. Este 10 -kor még Tiszai halászlét kanalaztunk egy társaságban.
Csubaka
@gyulabors: Azon gondolkodom, hogy te vajon minek jársz ilyen politikai fórumokra?Municiót gyűjteni a következő vakon lövöldözéshez, vagy vaktöltényekkel durrogtatni, mert ha elég hangos akkor rád figyelnek!????
Ember! Az öszödi beszéd Gyurcsány beégése, és felelőssége!De nem a beszéd tette tönkre az országot, hanem amit csinált, amit csináltak a szemellenzős, mérhetetlenül kapzsi és hatalom éhes klánjával.Az , hogy ti most mindenhol agyba főbe Orbánoztok és FIDESZ-eztek mennyiben segíti előre az MSZP-t? Ugyan azok a faxfejek szerepelnek a választási listán akik az elmúlt év minden baromságához felállva tapsoltak. Az öszödi beszéd kapcsán Orbán felelősségét vitatjátok amikor érdemben még az sem hangzott el tőletek, hogy
"Ugyan, Feri! Konkrétan mond már el nekünk, hogy mit jelent az a mondatod, miszerint,- annyival túl vagyunk a lehetőségeinken hogy azt korábban elképzelni sem tudtuk, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a Szabad Demokraták Szövetségének közös kormány megteszi!!!! Mit tettetek meg Feri???? Mi az amiről még nem tudunk és ami miatt Barossonak és az IMF-nek olyan nagyon sürgős lett Magyarországgal tárgyalni!!!!
csutak
Én azt hiszem, hogy az öszödi beszéd az összes ma regnáló politikus leégése, kivéve Gyurcsányt!
Nem a Gyurcsány mánia ami ezt mondatja, de ki a lófütty beszélt azóta is őszintén?
Senki:(
kacsa0707
@csutak: Van egy jól fizető beszédelemzői állás hirdetett meg a cégünk, de sajnos nem tudtalak ajánlani a túl sok értelmezési problémád miatt.
Pedig elvem mi propelleresek fogjunk össze.
csutak
Ne fáradjatok fiúk, nem pazarlom rátok az újrahasznosított elektronjaimat!
kir
@csutak: Bajnai, Oszkó, Bokros. Ők következetesen. Gyurcsány meg csak a saját lokálban, ráadásul előtte és utána is gátlástalanul hazudott.
inkvi
Hajrá Katinka! Mindent megteszel a pártért, amit mondtál! Igazad van! Gyurcsány az első számú közellenség!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.