Az új alaptörvény átmeneti rendelkezéseiről szóló jogszabály preambulumában a Fidesz kimondaná, hogy az MSZP a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) jogutódjaként osztozik minden felelősségben, amellyel az állampárt terhelhető. Rögzítenék azt is, hogy eddig elmaradt a kommunista diktatúra vezetőinek felelősségre vonása, ám az alaptörvény 2012. január 1-jei hatálybalépésével “lehetőség nyílik az igazság érvényesítésére”. A javaslat lehetőséget adna az előző rendszer vezetőinek biztosított állami juttatások csökkentésére, és arról is rendelkezne, hogy a kommunista hatalom birtokosai közszereplők.

Forrás: gepnarancs.hu
Feltöltő: safranyn
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Végre " valami jó hír ! "'
Mi lenne ha fontosabb dolgokkal foglalkoznának ?
Dr. Felipe
Az MSZMP bűnei eltörpülnek a fidesz bűneihez képest amit naponta tapasztalhatunk. Ennyit a fidesz erőlködéséről amit az előző rendszerre és az MSZP re próbálnak ráterhelni. Ha Kádár elvtársnak ilyen miniszterei lettek volna mint ami a mostani kormánynak van akkor már rég a gulágra küldte volna őket. Ennyit az MSZMP bűneiről, az viszont valóban a legnagyobb bűnük volt hogy ezeket a fidesz gengsztereket ingyen taníttatták.
Dr. Akula
Akkor a fütyesznek annyi!!! ott van a legtöbb volt MSZMP-s!!! Hajrá, támogatom! Takarodjanak!!!!!!
gibgab
@Dr. Akula: Csakhogy itt nem a volt MSZMP-tagokról van szó, hanem az MSZMP utódpártjáról, az MSZP-ről. Ezzel tkp a volt emeszempés fidesz-tagok felmentést kapnak a bűnök alól. Pedig......!!!
nmaria
@nyanya001: Ez így igaz, jó lenne már túl lépni a múlton.
Dr. Akula
@gibgab: @nmaria: ikrek vagytok????
@gibgab: igen, ez a tetves fideszes felállás, a mi komcsijaink jó komcsik, a többi meg nem jó komcsi! Hányadék szerencsétlen szánalmas alakok!!!
@nmaria: lépjél túl! Gyere haza adózni, és ne kint dolgoztasd a fajtársainkat (értsd a te nyelveden: magyarok) az ottani szarért-húgyért, te meg itt osztod az észt. Persze ez sem igaz, hiszen aki ott jól keres, mint mondtad, az nem itt fog nyivákolni Ovi mellett....:))))
Ugye???:))))
nmaria
@Dr. Akula: Ha neked 11-12 eurós órabér szar és húgy, akkor te még napi bérnek sem érdemelsz ennyit.
Dr. Akula
@nmaria: 650ezret fizettek a kinti rabszolgáknak! Mert ennyit írtál... Hülyének nézel??? Van, akit itt lehet, mert nem járt odakünn, de ne csinádd mán a vajdád szégyentelen hazugságainak folyamadványának folytatását..Ugye tényleg nem akarsz hülyének nézni, Józsi néni???????
Dr. Akula
@gibgab: ja, azok vannak bőven! Meg adatgyűjtők, és besúgók is! Ha akarod , elküldöm a besúgók névsorát.
gibgab
@Dr. Akula: Kösz, de nem érdekel. A saját saruk, fulladjanak bele!
nmaria
@Dr. Akula: Nem akartam, de mégis csak válaszolok, nem jó helyen jártál, vannak ugyan tetves magyar alvállalkozók, mondom alvállalkozók, akik mégcsak nem is német cégnek vállalnak munkát, hanem albánnak, románnak, stb, hallottam ilyet, nem egyet, nem kettőt. S nem hogy keveset fizetnek, legtöbbször nem is. Azért nem kell mindenkit ez alá a kalap alá sorolni. Azt azért már nem fogom leírni neked, mi hogyan vagyunk kint, mindenesetre nem a sokadik alvállalkozók vagyunk, na legyen is elég ennyi, aztán azt hiszel, amit akarsz.
Dr. Akula
@nmaria: ha ismernélek, és nem lenne ellenetek semmiféle semmi, akkor hinnék neked!
A legnagyobb baj, hogy a magyar(!) vállalkozók nem fizetik ki a számodra, és vajdádra oly kedves(?) magyar munkavállalókat! Nagyon sokan jönnek onnan haza fizetés nélkül, magyar (!) vállalkozóktól! Küld el a címed, küldöm hozzád őket, ha ilyen jók a magyar vállalkozók, és segíts nekik!
Dr. Akula
@nmaria: Ja és: "@Dr. Akula: Nem akartam, de mégis csak válaszolok, nem jó helyen jártál, vannak ugyan tetves magyar alvállalkozók, mondom alvállalkozók, ..........."
Tehát magyarokról beszélsz, elvtársnő?
Dr. Akula
@Dr. Akula: akik nem fizetnek? mert odakünn fizetnek , ugye! Igen!
szaboria1
Utána kell csak nézni 1990 január 4-én az új MSZP elhatárolódik Biszkú,Németh Károly,Gáspár,Pullai, Korom M elvtársaktól.
Egyre bolondabb ötletek születnek a Fidesz kormány részéről. Akkor ezen az alapon Kövér és társai is felelősségre vonható mert magas pozícióban voltak az MSZMP idején.
adrenalink
@szaboria1: Ne felejtkezzünk el a jó Martonyi Jánosról se mint privatizé kormánybiztos, vagy kókadt Rózsa...
nyanya001
Arról is nyilatkozniuk kellene, hogy közülük és családtagjaik
mennyire részesültek az MSzMP hagyatékából, amit
jóformán fillérekért
elprivatizáltak és milliárdossá lettek belőle !
Lásd csak Orbánt, aki a parlamentbe egy kopott farmerba és egy kopott pulóverba
ment be és meg kell nézni mára mekkora vagyont halmozott fel a kommunista
hagyatékból !
nyanya001
Kádár János 32 évig volt az ország első embere
de az nem lopott a 32 év alatt veletek ellentétben
akik másfél év alatt szétloptatok mindent
elloptátok a nyugdíjvagyont mocskos paraziták !
Az elődeitek viszont rohadt jól éltek Kádár árnyékában
zsíros pozíciókat töltöttek be jól éltek a rendszerváltozáskor
viszont rögtön segget tudtak váltani !
Ennek is ti vagytok a haszonélvezői !!!!
nmaria
@nyanya001: Rohadt jó éltek, de nem voltak milliárdosok, és akik egyszerű munkásként dolgoztak, ők sem nyomorogtak. Na, akkor tényleg senkit nem hagytak az út szélén. Jobb lenne nem hátra nézegetni még mindig.
nmaria
@Dr. Akula: Tehát magyarokról beszélek, de nem érted, hogy miről.
Dr.Orbán.Viktor.sk
@nmaria: Ön beszél magyarokról aki külhonban csicskás?
No ne vicceljen kérem!
szaboria1
A cikk értelmezése szerint a Kommunista hatalom birtokosai közszereplők. Akkor nézzük csak a KISZ vezetők mik is voltak? A rövidítés jelentése ugye Kommunista Ifjúsági Szövetség. Ezeknek kik is voltak a vezetőik, a KISZ titkárok?
Feraj49
@nmaria: Szerintem meg jó volna ha hátranéznének,megláthatnák mit vertek szét,mit tettek tönkre /merőgazdaság,ipar,eü.munkahelyek stb/ és tanulhatnának a Kádári korszaktól,ami jó volt nem szégyen átvenni,ha már így tönkre tettek mindent a rendszerváltók.
Megnézhetnék a 21 év alatt mennyit "fejlődött" az ország a regnálásuk alatt! Persze másra mutogatás, mások felelősségének "megállapítása"az elmúlt 21 év terméke.Közben mintha nem is telt volna el ez a "rengeteg idő".Még mindig Kádár a hibás mindenért!Le kéne már szokni erről.
orogordog
@Felipe: Piszkos kiszesek vágták volna szét a fejeteket mikor nem tanultátok meg a politikai gazdaságtant. Kádár elvtárs küldőt volna benneteket javító nevelő intézetbe, nem az ingyen egyetemre. Ti is mentek a börtönbe meg a soraitokba lévő vén köpönyegforgató érdek elvtársak is.
orogordog
@nmaria: Akassza fel magát akinek nem tetszik, ne a múlttal jöjjön a jelent építse.
Hókuszpók
Dobzse László bűneit kire fogják testálni?
nmaria
@Feraj49: Utálom én is, mikor a Kádár rendszert okolják minenért, akkor voltam fiatal, és úgy emlékszem, és jól is, hogy az emberek elégedettek és boldogok voltak. Most meg lehet nézni, falun nőttem fel, sokszor visszajátam, amíg élt a nagymamám. Néha el látogatok oda ma is, és olyan a falu, mint egy siraloház. Voltam kisdobos, úttörő, így utolag nevet rajta mindenki, de ott semmi rosszat nem tanultak a gyerekek. Nézd meg a mostaniakat, olyanok, mint a vadállatok. Persze, voltak hibái annak a rendszernek is, de a maihoz képest eltörpülnek.
Dr. Akula
@nmaria: te nem értettél! Olvass (engem) újra! Újra, és újra! Talán egyszer megérted....
nmaria
@Dr. Akula: Magyarokról, akik előadják neked, hogy vállalkozásuk van Németországban, ami nem is ígaz. Lehet, hogy otthon van neki, de itt éppen úgy vállal közvetítőn keresztül munkát, mint munkavállaló, ki hoz embereket, ő felveszi a munkavállalóknak járó pénzt, és egy keveset fizet belőle vagy éppen semmit, ahogy azt írtad. Ja, és azért közvetítőn keresztül, mert németül nem tud egy szót sem, és még a közvetítőnek is fizetnie kell. Na, Te ilyeneket fogtál ki, ilyen magát vállalkozónak nevezőt, én értelek, csak Te nem engem.
nmaria
@Dr.Orbán.Viktor.sk: Csicskásaid neked vannak, jó sokan.
Csizmás Kond
Amit annakidején elsunnyogtak azt ma nem fogják helyretenni.
...ha akkor korai volt ma nagyon késő....
Dr. Akula
@nmaria: Én nem fogtam ki semmit, senkit! Ezt láááááááááátommm!!!! Nem akarod megérteni....:((((
Dr. Akula
@Dr. Akula: folyt: azt már nem is merem feltételezni, miért,.....
marlin2
"Jogszabály születhet arról, hogy az MSZMP bűneiért az MSZP felel"
Valóban??
A Fideszben eddig(!) kb. 60-an jelezték önéletrajzukban egyértelműen, hogy MSZMP párttagok voltak, de sokan – Orbán Viktorhoz hasonlóan(!) – nyilván evidensnek tartották hovatartozásukat, ezért nem említették meg belépésük időpontját!
Azután Fidesznél ott van például Pósán László vagy Halász János, akik a '80-as évek végén egyetemistaként az állampárt tagságijával rendelkeztek. de Mikola István sem dicsekszik el a Hazafias Népfront alelnökségével, a Svchmittről, Pozsgairól, Kövérről, Szűrösről és a többiről is beszélni kellene!!
Ezekkel az elvtársakkal vajon mi a terve a "jogszabálynak"??
Na, mert ha ők nem felelnek, akkor ki felel??
Csizmás Kond
@marlin2: "Jogszabály születhet arról, hogy az MSZMP bűneiért az MSZP felel"
...mind párt felel a előde viselt dolgairól és azon intézkedésekről amit szó szerint átvett az elődeitől....de neked hosszabb az orrod mint az eszed.
marlin2
A "faékeknek" Javaslom, olvasásra a "fideszes" Gubcsi Lajos "Négy nap, amely megrengette az országot" c. riportkönyvét, hogy (talán) megértsék, hogy az MSZP "ott és akkor" elhatárolódott az MSZMP-től!
(Sajnos megint "valóság" lesz a viccből és a Fidesz fogja megmondani, hogy "ki a medve"!!)
Csizmás Kond
@marlin2: ...az ormányos halak pedig olvassák el az alapszabályzatot, amely sokat tartalmaz az elődje megfogalmazásból
nmaria
@Dr.Orbán.Viktor.sk: Der compiler sollte keine fragen stellen, dann könnten sie verstehen, was du mich gefragt, was ich wissen will, du bist ein Idiot, ich weiß nicht, warum er unter dem Namen Viktor Orban zu schreiben, ist nicht gut.
Dr. Akula
@prédikátor: yes! Nem, ööö...ja! nem,,,öööö...da! Vagy mifene...van itt román is, aztat nem beszélni...:)))
nmaria
@Dr. Akula: Nem baj, az a lényeg, hogy a melléknév ragozása jó!
Dr. Akula
@nmaria: nem kötözködés, de nem jó.....Amúgy melléknevet jobb nem ragozni, mert hülyeségek jönnek ki belőle...:)))
Dr. Felipe
@orogordog: 11:51 Huzódjál vissza a disznóóladba mert már kiöntötték a moslékot. Azt zabáld és ne röfögjél hülyeségeket.
Dr. Akula
@prédikátor: na, türlich..:))))))))))
marlin2
@Csizmás Kond: Én székely ősöktől származom!!
Te tudod-e hogy neked ki volt az apád??
Dr. Akula
@nmaria: nem tü??? tütü...tütüke...:)))
Csizmás Kond
@marlin2: már hallottam hasonló mesét...
..ősök ide vagy oda de a lelkedben zsidó vagy...akkor meg minek ez a félrevezető mese ?
...tudom és sem ő sem én nem kell a propelleren bizonygassuk a kilétünket...
marlin2
@Csizmás Kond: Mi volt a kérdés??
Tudod-e hogy neked ki volt az a másvallású édesapád??
Csizmás Kond
@marlin2: ha emlékszel még egyszer már megírtam, hogy utálok szarba lépni.
....pedig sokszor megteszem, hol muszájból, hol tudatosan....most is ez a helyzet.
te a nemzetet mindig azonosítod vagy párttal vagy vallással, ez zsidó szokás vagy berögződés, mivel nekik más megjelenési forma nincs...
...és ha tudsz valamit a felmenőimmel kapcsolatban feljogosítlak a közlésre !
Dr. Akula
@prédikátor: :))))))))))) az. Méghozzá import..:((((
barew7
Én nem címkézném a történelmet politikai pártok szerint! Az aljasság személyekhez kapcsolható, és határozottan pártfüggetlen. Az elmúlt 20-30 év hanyatlása NEM IDEOLÓGIÁKNAK, HANEM NAGYON JÓL BEHATÁROLHATÓ GAZDASÁGI, PÉNZÜGYI KÖRÖNEK, SZEMÉLYEKNEK A MŰVE!!! A folyamatos vetítés, a professzionális agymosás csupán a folyamatok megértésében járatlan tömegek hülyítésére szolgál!!!
Dr.Orbán.Viktor.sk
@nmaria: Szóval kellett húsz perc ahhoz, hogy olyan embert keressen aki tud kicsit németül? :)
KöBüKi
És akkor most a fütyiszes bagázs is felel,hisz mindegyik az MSZMP ifju harcosa volt:????????????????????????????????????????????????????
"Belőle nőttek ki,mint fatörzsből gyönge ága!!!!!!!!!!!!!!!!!"
nmaria
@Dr.Orbán.Viktor.sk: Neked viszont nem sikerült találni eddig, aki lefordítja?- mert máskülönben nem írogatnál.
Dr.Orbán.Viktor.sk
@nmaria: Nem őrizünk együtt disznót, de libát sem!
Nekem miért kellene tolmács?
nmaria
@Dr.Orbán.Viktor.sk: Azért, mert még magyarul sem tudsz, legalábbis halvány lila gőződ nincs róla, ha én letegezlek, akkor neked is azt kell csinálni. Jobb lesz már a régi neveddel írkálsz, mert ez már rém idegesítő.
orogordog
@Felipe: Olvassál már, a tiédnek a folytatása, nem téged szidlak ha nem ismernéd a nézőpotom de kijavítom.
Helyesen: fideszes hon atyák piszkos kiszesek! Vágták volna szét a fejeteket mikor nem tanultátok meg a politikai gazdaságtant. Kádár elvtárs küldőt volna benneteket javító nevelő intézetbe, nem az ingyen egyetemre. Ti is mentek a börtönbe meg a soraitokba lévő vén köpönyegforgató érdek elvtársak is. (Orbán és Kövér)

Az MSZMP bűnei eltörpülnek a fidesz bűneihez képest amit naponta tapasztalhatunk. Ennyit a fidesz erőlködéséről amit az előző rendszerre és az MSZP re próbálnak ráterhelni. Ha Kádár elvtársnak ilyen miniszterei lettek volna mint ami a mostani kormánynak van akkor már rég a gulágra küldte volna őket. Ennyit az MSZMP bűneiről, az viszont valóban a legnagyobb bűnük volt hogy ezeket a fidesz gengsztereket ingyen taníttatták. Piszkos kiszesek vágták volna szét a fejeteket mikor nem tanultátok meg a politikai gazdaságtant. Kádár elvtárs küldőt volna benneteket javító nevelő intézetbe, nem az ingyen egyetemre. Ti is mentek a börtönbe meg a soraitokba lévő vén köpönyegforgató érdek elvtársak is. (Na :) ??????)

Úgy magában furcsa, de így sikerült, bocs.
marlin2
@Csizmás Kond: Ne máá!!
Belelépni?? Vedd már észre magad, a szádig ér!! :))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.