Rogán Antal tesztelt, Orbán Viktor tiltott. Nagyjából ezt a forgatókönyvet követi az a fellépés-sorozat, ami talán az „Adj gázt!" néven meghirdetett motoros felvonulás betiltásához vezet majd. A baj nyilvánvalóan nem az, hogy az „Élet Menete" napjára meghirdetett felvonulás elmarad. A mellékkörülmények, az előzmények azok, amik kicsit keserűvé tehetik ezt a gesztust. S nem csak a közelmúltban megjelent, a hazai fasizálódást tárgyaló osztrák könyv esetleges hatására gondolok.

Alig táplálva kétséget abban az irányban, hogy az említett könyv megjelenésének, illetve a megjelenést követő figyelemnek igenis lehetet olyan hatása, ami elvezetett a jelenleg megtapasztalt miniszterelnöki tánclépéshez. Abban a pávatáncban, melyet Orbán Viktor a valóság és az irracionalitás határán lejt. Abban a táncban, melynek során partnerként nem egy esetben a szélsőségek kapnak szerepet. Az ugyanis, amikor belügyi erők felvigyázták a Hősök-terén a gárdisták avatóját, valamiért nem verte ki a miniszterelnöki biztosítékokat. Akkor nem érezte úgy Orbán Viktor, hogy ki kellene vizsgálni az ügyet. Ahogy valamiért az egész politikai közéletből is igen kevesen szólaltak meg azon beszédek kapcsán, amikor Orbán Viktor éppen megvédett valakiket. Függetlenül attól, hogy ez a védelem mennyit ér a gyakorlatban, hiszen azt a magán-nyugdíjpénztárak története ékesen bizonyítja. Azonban érdemes lett volna szólni, hogy megvédeni azt kell, akik veszélyben vannak, vagy veszélyben érzik magukat.

Most utasítani fogja a belügyminisztert a motoros felvonulás betiltására. De amikor népcsoportok érzik magukat veszélyeztetve, akkor Orbán Viktor védelmet ígér. Nem oknyomozást, hogy miként juthattak el odáig, hogy emberek csoportjai érezzék magukat veszélyben. Veszélyben az olyan informális hatalmi tényezőktől, mint az éledő hungarizmus, vagy a Jobbik által patronált gárda. Természetesen jó, ha valóban megvédik azt, akit vallása vagy származása miatt akarnak üldözni. De mikor kérdezték meg, hogy mit tett Orbán Viktor azért, hogy senki ne válhasson ok nélkül bűnbakká? Illetve ezért miért kellene Orbán Viktornak tenni valamit? Miért ne természetes a belügyminiszternek, hogy az állampolgárok biztonságát szavatolnia kell? Miért nem természetes, hogy egy akár utcai összetűzéssel fenyegető politikai provokációt megelőzzön?

Nem, nem bánom, hogy ez a provokáció elmarad. De sajnálom, hogy állampolgárok védelme miniszterelnöki kegy gyakorlásától függ és nem alanyi jog a védelemhez való jog. Sajnálom, amikor a kormányzás gyakorlata a belügyminiszter utasítása és utasíthatósága. Elvégre így bármely szervezet is közvetlenül utasítható, mely a belügyminisztérium alá rendelt. Most egy motoros felvonulás betiltásáért léptetve életbe az orbáni kéziváltót. Egy olyan felvonulás betiltásáért, mely után legfeljebb a fasizálódás főkolomposai ejtenek könnyeket. S holnap? Holnap miért...

Andrew_s

A szerző további írásai a Gondolatvilág blogban >>>
Ha szívesen megjelenne a Propeller.hu-n írásával, küldje el szerkesztőségi emailcímünkre ([email protected])

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

amaramaistanna
@aborisz: Egy dolog,hogy helyesen alkotunk véleményt,s más dolog törvénytelenül cselekedni,Átlépett más hatáskörén,mert ezt a szomorú eseményt is kampánycélra használja.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
entero
@silber13: Szerintem is klasszikus darab...:-))
dömdödöm
betiltja a vastag nyakat a dagadt eret és a kiabálást nem csak itthon ,egész európában .
Hellcat
A zsidók csettintettek a qrbán meg ugrott...de ugye neki nem parancsol senki...
adrenalink
@entero: tegnap 23:07-re Hol találnál mégy egy ilyen fórumot, ahol ekkora népszerűségnek örvendenél?:)))
keresztapa
Anti cionista tüntetést szervez ifj. Hegedűs Lóránt a Zsidó Világkongresszus ülésének idejére
Elsődleges fülek

Megtekintés(aktív fül)
What links here

Kép:
Törzs:

Kedves Testvéreim!

A Budapest Szabadság téri Hazatérés Templomához, 2013. május 4-re antibolsevista és Anti cionista népgyűlésre hívom minden keresztyén magyar testvéremet.

Követeljük az akkor épp hazánk szívében ülésező Zsidó Világkongresszustól, hogy ítélje el az 1919-es és az 1945 utáni judeobolsevik keresztyén- és magyarellenes terrort, annak zsidó vezetőit, többek között: Kun Bélát, Szamuelyt, az egész népbiztosi söpredéket, Péter Gábort, Rákosit, Gerőt, Farkast, Révait, az Andrássy út 60 verőlegényeit.

Felszólítjuk a nemzetközi és a hazai zsidóság akkor és ott jelen lévő képviselőit, hogy utasítsák rendre Simon Peres izraeli államelnököt hazánkkal kapcsolatban tett országhódító deklarációja miatt, s határozottan lépjenek fel az ennek révén hazánkba érkező új zsidó telepesekkel szemben. Az ordas eszméktől való elhatárolódásuk részeként mindennemű közösséget szakítsanak meg a cionista állam hivatalos képviselőivel, mely apartheid-rendszerként működtetve nyílt faji megkülönböztetést, nem egy esetben népirtást követ el az őshonos palesztin nemzettel szemben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.