Az Európai Unió azt akarja elérni, hogy a magyar kormány ne szabályozza az energiaszolgáltatások árát, vagyis hogy rezsicsökkentés helyett megint emelkedhessenek az árak - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a parlamentben napirend előtt.

"Mi azonban ezt visszautasítjuk, mi inkább arra a kétmillió magyar emberre hallgatunk, akik aláírták a rezsicsökkentés melletti petíciót, és ezért tovább csökkentjük a családok megélhetési költségeit az ősz során" - jelentette ki a kormányfő.

A Tavares-jelentésről szóló EP-vita szomorú tanulságának nevezte Orbán Viktor, hogy egyes magyar képviselők azokat erősítik, akik veszélybe akarják sodorni Magyarországot, és el akarják venni a magyar családok pénzét.

Nem demokráciaeljárás, hanem rezsieljárás zajlik

Rogán Antal szerint Magyarországgal szemben nem "demokráciaeljárás", hanem "rezsieljárás" zajlik és ennek része az EP által elfogadott Tavares-jelentés. A Fidesz frakcióvezetője napirend előtti felszólalására reagálva csütörtökön a parlamentben szégyenletesnek nevezte, hogy a baloldali magyar EP-képviselők tudva azt, hogy milyen gazdasági, üzleti és lobbiérdekek húzódnak meg a háttérben, mégis megszavazták a jelentést.

Szavai szerint példátlan, hogy a magyar baloldal rávette az EP baloldali többségét egy Magyarországot elítélő nyilatkozat elfogadására. Hangsúlyozta: ez a jelentés nem a magyar kormányról, hanem Magyarországról szól és Magyarországot akarja az EP "gyámság alá venni".

Egy kutyakomédia a hatalomról

A Jobbik elnök-frakcióvezetője szerint a Tavares-jelentés megszületése, vitája és megszavazása is egy kutyakomédia, ami ráadásul nem Magyarországról, hanem a hatalomról szól. Vona Gábor a miniszterelnök csütörtöki, napirend előtti parlamenti felszólalására reagálva bírálta a magyar baloldalt, amiért az szerinte kárörömmel fogadta a jelentés elfogadását.

Szerinte ugyanakkor Orbán Viktornak a földtörvényben kellett volna megvédenie Magyarországot és a magyar érdekeket, mert jelenleg Magyarország "totális gyarmatosítása zajlik".

Nem az országot támadták, hanem a kormányt

Az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint nem az országot vagy a magyar embereket, hanem a kormányt bírálta az Európai Parlament a Tavares-jelentés elfogadásával.

Mesterházy Attila kijelentette: a miniszterelnöknek meg kellett volna köszönnie a magyar és az európai szocialisták munkáját, ugyanis annak hatására került ki az országgal szembeni szankciók megfogalmazása a jelentésből, mivel „Magyarországot az ön politikája miatt nem szabad büntetni”. Kijelentette: a rezsicsökkentés miatt senki nem támadta a kormány munkáját, kritikákat az alapvető jogot sérülése miatt fogalmaztak meg.

96 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Leonidasss
Mi magyarok nem akarunk olyan Magyarországot, ahol politikusoknak látszó hatalommániás emberek egy -többek közt a kubatov lista alapján megszervezett- átszavazással összecsalt 2/3 -os többséget hatalomszerzésre és annak megtartására használnak, ahelyett, hogy tisztelnék azt. Mi magyarok nem akarunk olyan Magyarországot, ahol az Alkotmánybíróság jogkörét önkényesen korlátozzák és nem kiterjesztik. Mi magyarok nem akarunk olyan Magyarországot, ahol a nagyobb visszaél az erejével és a többség visszaél a hatalmával. Mi magyarok nem akarunk olyan Magyarországot, ahol egyetlen gátlástalan, hatalommániás ember és a közvetlen környezetében lévő, gondolkodni nem merő bábjai dönthetnek kontroll nélkül bármiről.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jancsik68
@spu00: Az EU parlament semmilyen rezsiről nem beszélt.Nálunk a rezsi nem csökken,hanem nől.Ezt csak az idióták nem veszik észre.Rezsi az élelmiszer.a gyógyszer,a gyermek ellátás,stb.s ezek sajnos mind drasztikusan nőnek.Ami un rezsi csökkenés.az az össz rezsinek 15%-a!!!
vörösfuvalat
Magyarországon úgy csökkentik a rezsit, hogy a kormány rendeletileg meghatározza az árakat./ árak mindég a pillanatnyi ráfordítások a kereslet-kínálat és a tágabb értelemben vett piaci helyzet és a termelékenység függvénye / A németek meg úgy ,hogy a lakosság felé is egyre több piaci szereplőt engednek be és ezáltal kialakul az az ár ami még a bővített újratermelésnek az alapját biztosítja de mégis a legalacsonyabb. A németek biztos hülyék jól elbaszták.
human
@vörösfuvalat: Nem értenek azok semmihez. Ezért tartanak ott ahol. Majd rájönnek, hogy az államosítás és a mutyi szolgálja egy nemzet érdekét a legjobban.
Hellcat
www.origo.hu/i/1306/20130624az-orbankormany-elvonasai-es-koltsegvetesi.jpg
Érdekes mindenki a rezsibaromságon lovagol...ebből a táblázatból nagyon jól látszik, hogy elenyésző kis szarság a sok megszorításhoz képest...
lantos
Mi ebben a különös?
Ki a nyugat? Ki a kelet?
A kelet, mi voltunk, s vagyunk!
Maradunk?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.