Újabb bizonyíték került elő arról, hogy Magyarországon is használják a kormányzati kémprogramként elhíresült Finfisher szoftvercsomagot, amelyet csak titkosszolgálatoknak és bűnüldöző szerveknek, de ezeknek elnyomó rezsimekben is értékesít nyugati gyártója - írja cikkében az Átlátszó.

A Finfisher egy kifinomult, fejlett kémprogram, amelyet nem mutatnak ki a vírusirtó programok, és mindenhez hozzáférést biztosít a fertőzött számítógépeken, beleértve a kódolt emaileket és fájlokat, valamint az IP-alapú telefonhívásokat is, így még a biztonságosan, kódoltan kommunikáló felhasználók titkait is kompromittálhatja.

A Wikileaks idén szeptember 5-én tette közzé harmadik „Spy Files" dokumentumcsomagját. A 2011 decemberében indult projekt célja a globális megfigyelőipar leleplezése, eddig több száz olyan dokumentumot tettek közzé, amelyek a titkos, csak zárt körben forgalmazott lehallgató-technológiákat gyártó cégektől származnak: brosúrák, termékleírások, szerződések, árlisták kerültek napvilágra - írja az Átlátszó.

A szeptember 5-én nyilvánosságra került Wikileaks-iratok között két magyar vonatkozású is szerepel. Az egyik egy magyar állami cég, a Neti Kft. által fejlesztett Bongo megfigyelőrendszer újabb brosúrája. A Puskás Tivadar Közalapítvány leányvállalata által fejlesztett Bongo integrált megfigyelőeszköz „elsősorban a nemzetbiztonsági és titokvédelmi szervezetek számára került kifejlesztésre" és egyebek mellett „nagy mennyiségű adat elfogása a telefon- és IP alapú hálózatok széles köréből, illetve egyéb információforrásokból" a funkciója. A másik egy 2011-es szerződés a Gamma International és a svájci székhelyű Dreamlab Technologies AG között a Finfisher piacának felosztásáról, amelyben Bulgária, Svájc és Chile mellett Magyarországot is név szerint megemlítik.

Részletek az Átlátszó cikkében >>>

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
Akkor bajban leszek, ha leírom, hogy a TEK bekaphatja?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
Ha el akarom küldeni a qrbánt a faszba egy e-maillel el se kell neki küldeni a levelet...majd a piszkozatokban elolvassa...
wolk
A központ Terror a Ház(a Andrássy u. 60.) a hagyományoknak megfelelően.
marlin
@Hellcat: Hiába küldöd, nem megy!! Még!! :))
Ezeknek a programoknak a telepítési feltételeit már az előző Orbán kormány megteremtette amikor a szolgáltatókat kötelezte a "telefonszolgáltatáshoz nem szükséges berendezések" telepítésére, hogy a titkosszolgálatok lehallgathassák amit akarnak!!
Most ezekre épültek rá!!
Viszont nálunk még elég egyszerűen megoldható az un. "titkosfelhős" kommunikáció!!
wolk
Rendszerváltás, szabadság, demokrácia. AVH. Ezek jutnak eszembe a hír olvastán.
bakegya
@wolk: nekem meg semmi-csak az hogy a sárkánynak mind a hét fejét le kell vágni és focizni vele!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.