Hivatali visszaélés miatt Molnár Gyula szocialista politikust, volt XI. kerületi polgármestert nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre, Lakos Imre volt XI. kerületi szabad demokrata alpolgármestert hat hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla másodfokon szerdán.

A tábla többmilliós pénzbüntetéssel is sújtotta a két vádlottat, és Molnár Gyulát két évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Nyolc hónapot kapott az MSZP-s politikus

Az ügyészség azzal vádolta meg őket, továbbá egy ügyvédet, hogy 2006-ban, a XI. kerületi Kopaszi-gát és a Lágymányosi-öböl környékén pályáztatás nélkül próbáltak magáncégnek átjátszani egy 38 hektáros telket.

A Fővárosi Törvényszék tavaly szeptemberben bűncselekmény hiányában mentette fel a vádlottakat. Az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség fellebbezett, így került az ügy a Fővárosi Ítélőtáblára.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Takargatjak a szennyesuket. De jovore kiborul a bili. Ezert nyul minden eszkozhoz a trafikdesz, hogy megtartsa a hatalmat. Szamomra nem ketseges, ok allanak a bajai hamis video mogott is, igy probalnak artani az ellenzeki partoknak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Remelem a trafikdeszt is ugyanigy fogjak elszmoltatotni.
hallgatag
@Yoda69: Meg a Papcsák- sztorit...
Milyen nagy a csend körülötte...
vagy ül a milliós klozetján ???
Yoda69
Takargatjak a szennyesuket. De jovore kiborul a bili. Ezert nyul minden eszkozhoz a trafikdesz, hogy megtartsa a hatalmat. Szamomra nem ketseges, ok allanak a bajai hamis video mogott is, igy probalnak artani az ellenzeki partoknak.
Dr. Felipe
Ha bűnös bűnhődjön csak hát a fideSSes maffiózók közül valahogy senkit sem sikerült eddig letartóztatni.
Csak kérdezem hogy tompika 4.5 milliárdos beléptetőrendszere nem meríti ki a hűtlen kezelés fogalmát?
Hol van a beléptetőrendszer? Hol van a 4.5 milliárd?
Manhattan
"...pályáztatás nélkül próbáltak magáncégnek átjátszani egy 38 hektáros telket,,," Akkor akik most teszik orbánnal együtt, azok életfogytot kaphatnak majd? Az országot rabolták /ják ki!!!
Manhattan
Minden választás előtt Molnár Gyulát veszik elő. Négy évvel ezelőtt is perelték, hogy ne indulhasson, most ismét aktuális lett Molnár Gyula. Beindult a gépezet! Mindenkit lecsukni, aki útban van!!
Jó esélyekkel indultak volna a választásokon...
Pálinkafőző Rézüst
@Manhattan: tavaly felmentették, bűncselekmény hiányában(!) ez ügyben!!
www.origo.hu/itthon/20131030-letoltendo-bortont-kapott-a-volt-ujbudai-polgarmester.html?sec-1
Most ugyanezér elítélték, de annyira, hogy éppen ne indulhasson a polgi választáson. Ha indulna, simán nyerő lenne! Az eddigi egyetlen volt a váltás óta, aki tett is a kerületért, és teszek rá, hogy melyik párt tagja, vagy nem tagja.
GeoCravker
@Manhattan: Molnár Gyula nagyon is útban lehet. Ott nőttem fel a kerületben, és az utso pár honapig ott is éltem. Se az elődje, a fideszes Juhos Katalin, sem a jelenlegi fideszes kókler, a fasorban sincs hozzá képest.
Brother Louie
@GeoCravker: aki már járt az érintett terület környékén, és bemegy a kerítésen belülre (ingyen) az összepisálja magát a látványtól.

Ellentétben a kerítés másik oldalán, térdig gyalogol a mocsokban, a szennyben a gazban télen nyáron.

Az önkormányzat sajátjaként a büdös életben nem lett volna képes azt a területet élettel megtölteni. Ha ez valakinek szúrja a szemét, az beteg.
Manhattan
@Pálinkafőző Rézüst: @Brother Louie: Hírtelen előkerült egy új tanú...
GeoCravker
Az önkmormányzatnak sok minden szúrja a szemét, és sok mindenből csinál prezstiszkérdést az utóbbi években. Ilyen volt a Zöld-pardon esete is annak idején.
endresy.blogspot.hu/2011/08/csondes-kis-tiszta-falunk-budapest.html
Az önkormi azóta sem tudott egy valós és hitelesnek tekinthető bejelentést felmutatni.
A Kopaszi környékét is azóta ismerem,amióta autót mostak ott a Dunába még a 60-as, 70-es években. A belső részén, mert különben volt ott kavicsdepótol csövestanyákig minden. Az is az előző polgármesteri ciklus alatt fejlődött azzá, amilyen. A jelenlegiek egyetlen "érdeme", hogy még nem tették tönkre a lerablási kísérletekkel.
nyanya001
@Pálinkafőző Rézüst: Ráadásul 2 évre eltiltották a közügyektől !
Pálinkafőző Rézüst
@GeoCravker: de jókat fürödtünk a Kopaszi-gátnál akkoriban! Emlékszel az emelőhálós vízi bódékra? Naja meg az Aranyhal vendéglő! Az átkosban rendbe volt tartva, sok-sok vállalti üdülő, csónakház is volt ott, a váltás után kezdett az egész lepusztulni. Aztán nagyon lepusztult, siralom volt az egész! Jött a Gyula, és egy kis csodát csinált ott!
GeoCravker
@Pálinkafőző Rézüst: S emlékszel még a villanyosfordulóra a valamikori Zöld-pardon helyén. Igazi randizós-hely volt sokáig, ott a "Petőfi alatt" Aztán lepusztult, hajléktalan-dzsungel lett. beomlott, elrozsdált. Mígnem jött a ZPé s az A38.
GeoCravker
@Pálinkafőző Rézüst: Ahogy a Háros-öböpbe is ki lehetett járni pancsolni. Gyerekekkel is. Ma nem is tudom mi van arrafele Tétényben a campona mögött. :-(
Pálinkafőző Rézüst
@GeoCravker: hogyne emlékeznék, a 66-os villamos végállomása volt! A megszüntetése után pedig megmaradt kitérőnek, visszafordítónak. Oda jártunk szánkózni, mert elég magas oldalfala volt..:)
A Háros-öbölben most yacht és kishajó kikötő van,(egy részén) és tankolási pont , néhány régi hétvégi telekkel, házzal. Egyenlőre természetvédelmi terület. Remélem, az is marad!
GeoCravker
@Pálinkafőző Rézüst: Valamiko arrafele dolgoztam a Kertészeti Kutató intézetben. Ami később GyüDiKI, majd GYDKFV lett. Folyamatosan sorvadó területtel. Rózsakerttel...
A területe egy részén áll ma a Campona, a Sasad széthurcolódott...
De ez már történelem.
Én is bízom benne, hogy megmarad természetvédelminek. S örülök, hogy az lett.
Pálinkafőző Rézüst
@GeoCravker: Úgy legyen! Csak a b.foki polgin múlik, na meg a holdudvarán. De asszem abba belebukna, ha belenyúlna! Ahogy itt a Juhos Kati is azért vesztette el a választást, mert Petőfi hídtól a Bogdánfy utcáig terjedőhatalmas gyönyörű parkot eladta, és irodaházak csúfítják most azt a részt. Pedig micsoda gyönyörű szép hely volt! Bele is bukott, viszont a fidesz qrva sok pénzt kaszált! Aztán Katikát partvonalra rakták a bukta után.
taglo
Ez politikai LIKVIDÁLÁS-4-év alatt most jutott eszükbe ??
karaj
Nesze neked iGAZSÁG szolgáltatás.Meg nem történtekért politikai megsemmisités.Hiába no, megint választás lesz. Utána jöhet a felmentés , addig meg tovább mocskolódnak.
Hellcat
Nagyon helyes!!! Kevesellem a 8 hónapot meg főleg azt hogy csak 2-t ítéltek el...a fideszben és az mszpben is van még bőven kit elítélni!
lajospapa
Na ezért kellene a baloldali összefogás. Ha szépen elindulnak egymás ellen a választáson, mind így járnak. Függetlenül bűnösek vagy nem.Csak ezt még mindig nem fogják fel.
szablyafűrész
Amióta tudható, hogy Polt 51 gennyes ügyben nem tett semmit azok felderítése és tetteseik felelősségre vonása érdekében, nincs min csodálkozni !
szablyafűrész
Érdekesség, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség (KNyF) Molnárékat 2010 őszén, az önkormányzati választás előtti napokban gyanúsította meg; Molnár így már gyanúsítottként volt kénytelen nekivágni a voksolásnak, amelyen nem tudta megőrizni polgármesteri tisztségét. Némi vígasz lehetett számára, amikor az ingatlanügyben felmentették Lakossal együtt. Méghozzá bűncselekmény hiányában, miután az első fokú eljárásban az ügyészség tanúja sem támasztotta alá a vádiratot, sőt a vádhatóság is elismerte, hogy az ingatlanértékesítéssel nem történt károkozás.

Annak ellenére, hogy az évek óta tartó eljárásban egyetlen tanú, bizonyíték sem támasztotta alá sem a vagyoni kárt, sem az eljárás szabálytalanságát, a táblabíróság megváltoztatta a döntést, és mindössze két tárgyalási nap, és egy olyan tanú meghallgatása után, akit Molnár még 2003-ban elbocsátott a kabinetfőnöki posztról - tehát nem ismerhette a 2006-os ingatlanértékesítés körülményeit - elmarasztaló ítéletet hozott.

Mutyisztánban azért vannak érdekességek...
pacsni
@Manhattan: viktor èrinthetettlen, de majd eljon nekikis az idelyuk, remèlem hamar 2014-bben a szavazàs utàn
pacsni
nemtudom megèrteni, hogy ezeknek a MSZP-nek (akiket elitèlnek mind elvesztik a pert)nincs egy olyan ugyvèdjuk, akik megtudnàk vèdeni ? vagy az ugyvèdjuk is fideszes vagy tokfejek.
percsi
@Yoda69: Egyre gondoltunk, szerintem sem az MSZP-DK műve! Nem védem az MSZP, de ilyen átlátszó, túl egyértelmű művideót nem adna ki a kezéből, és nem járatná le magát a választások előtt.
percsi
@GeoCravker: Fiúk, ez sajnos az egész országban így van :(
GeoCravker
@percsi: Azért ettől nem leszek boldogabb :-(
percsi
@GeoCravker: Szerintem több millió ember sem! :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.