A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke szerint a hitelminősítőknek meg kellene kezdeniük a tárgyalásokat Magyarország felminősítéséről. Matolcsy György egy csütörtöki budapesti konferencián lemondásra szólította fel Olli Rehn gazdasági EU-biztost.

"Felszólítom a négy nagy hitelminősítőt, kezdjék meg Magyarországgal a felminősítésről szóló tárgyalásokat" – mondta Matolcsy György a Napi.hu gazdasági hírportál fórumán, ahol Olli Rehnt felszólította lemondásra, mert szerinte hibázott, az EU rossz gazdaságpolitikát folytatott.

Megerősítette: az MNB monetáris politikájának egyetlen horgonya van, a középtávú 3 százalékos inflációs cél. Kijelentette, a monetáris politika reformját a gazdaságpolitika reformja tette lehetővé. Hozzátette: az MNB időben tartósan alacsony inflációval számol, van még valamelyes mozgástér a monetáris enyhítésre.

Az MNB elnöke kiemelte: 2013 végén nulla közeli eredményt vár a jegybank, holott az előző jegybanki vezetés jelentős veszteséggel számolt; 80-100 milliárd forintot hoz az alapkamat-csökkentési ciklus.

79 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
@SwordFish: "Mi röhögünk rajtatok."
Kik azok a "mi?" Én eddig abban a hitben éltem, hogy ebben az országban magyar állampolgárok élnek, de azért jó tudni, hogy van egy külön, kiválasztott faj, aki nemzetibb a nemzetinél. A narancsszínű kör Fidesz felirattal lesz az új kor szvasztikája?
Bár ennyire büszke azért nem lennék arra, hogy piros seggpöttyös birkamenetelő vagyok tündérországból, ahol a főnök egy kisebbségi ex-komcsi...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@human: De, a gödörből a fordulat, a növekedés 0-val kezdődik! :)
(Olyan ez tudod, mint tőzsdei fordulatnál a doji.)
verőce21
@Tootsy: (22:30) Csak nehogy egy "Stüszi vadásznak" beöltözött MSZP-s, vagy stróman sorban állóba botolj!
(hogy hosszabb legyen a sor.) :)
human
@verőce21: Igen. A trend fordulása LEHETSÉGES, mert ez az eset csak a befektetői bizonytalanságot tükrözi. Ha lesz is növekedés az nem számít tartósnak. Ha pedig maradunk a nulla közeli szinten, akkor további csökkenésre kell számítani.
verőce21
Fordított logikával felminősítés valószínűsíthető! Azért veszik ezt az apostoli bátorságot a minősítőkre, mert majd lehet mondani hogy tőlünk mindenki tart?
Talán mentségként, de az IMF-t is páros lábbal rúgtuk ki (ráadásul még utánuk is köptünk), az irodájuk helyét felszántottuk és trafikot nyitottunk helyette ... :)
mariaberta
Rohanni fog lemondani, mert Matolcsy utasította.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.