A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke szerint a hitelminősítőknek meg kellene kezdeniük a tárgyalásokat Magyarország felminősítéséről. Matolcsy György egy csütörtöki budapesti konferencián lemondásra szólította fel Olli Rehn gazdasági EU-biztost.

"Felszólítom a négy nagy hitelminősítőt, kezdjék meg Magyarországgal a felminősítésről szóló tárgyalásokat" – mondta Matolcsy György a Napi.hu gazdasági hírportál fórumán, ahol Olli Rehnt felszólította lemondásra, mert szerinte hibázott, az EU rossz gazdaságpolitikát folytatott.

Megerősítette: az MNB monetáris politikájának egyetlen horgonya van, a középtávú 3 százalékos inflációs cél. Kijelentette, a monetáris politika reformját a gazdaságpolitika reformja tette lehetővé. Hozzátette: az MNB időben tartósan alacsony inflációval számol, van még valamelyes mozgástér a monetáris enyhítésre.

Az MNB elnöke kiemelte: 2013 végén nulla közeli eredményt vár a jegybank, holott az előző jegybanki vezetés jelentős veszteséggel számolt; 80-100 milliárd forintot hoz az alapkamat-csökkentési ciklus.

79 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
@SwordFish: "Mi röhögünk rajtatok."
Kik azok a "mi?" Én eddig abban a hitben éltem, hogy ebben az országban magyar állampolgárok élnek, de azért jó tudni, hogy van egy külön, kiválasztott faj, aki nemzetibb a nemzetinél. A narancsszínű kör Fidesz felirattal lesz az új kor szvasztikája?
Bár ennyire büszke azért nem lennék arra, hogy piros seggpöttyös birkamenetelő vagyok tündérországból, ahol a főnök egy kisebbségi ex-komcsi...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Felipe
Hát én meg azon csodálkozom hogy Magyarországot még nem baszták ki az Unióból.
SwordFish
Oli Rehn egy fasz. Országokat basz tönkre az EU a pénzügypolitikájával.

Ha itt tartunk, Barrosó is egy barom, Schultzról és Redingről már ne is beszéljünk.

EU-t ma egy rakás idióta vezeti. :-)
SwordFish
@coyote3: Az. Mi röhögünk rajtatok! >:-D
silber13
@SwordFish: Szép és gondosan válogatott a jelző arzenálod. Akkor mit tudsz felvonultatni a Csúti kertitörpére és bandájára?:-))
nyanya001
Olli Rehn összetojta magát és beadta a lemondását ! :))
A Tündik bündije
@SwordFish: "Mi röhögünk rajtatok."
Kik azok a "mi?" Én eddig abban a hitben éltem, hogy ebben az országban magyar állampolgárok élnek, de azért jó tudni, hogy van egy külön, kiválasztott faj, aki nemzetibb a nemzetinél. A narancsszínű kör Fidesz felirattal lesz az új kor szvasztikája?
Bár ennyire büszke azért nem lennék arra, hogy piros seggpöttyös birkamenetelő vagyok tündérországból, ahol a főnök egy kisebbségi ex-komcsi...
gomez
Gomez: Matelcsynek igaza van. Elvégre egy ország sem tett meg semmit, hogy ilyen hatékonyan emelgesse az adókat mint Ő! Lehet hogy az egyik szeme már arra a posztra hajaz?
Dr. Felipe
Piros seggpötty, tündérország agytrösztje felszólít mindenkit hogy mondjon le mert csak az ő unortodox gazdaságpolitikája a helyes. Mindenki más hülye.
Most tekintsünk el attól az egyszerű ténytől hogy itt stadionországban az a kevéske fejlesztés és beruházás kizárólag uniós forrásból származik. Attól még lehetnek hülyék az EU vezetői, sőt biztos hogy azok hogy van még türelmük elviselni ezeket a félázsiai faszkalapokat.
dömdödöm
A felminősítés nem felszólításra megy :-(
Különben is hová kell felminősíteni ezt ? Bóvliból Gagyi kategóriába ? :-(
miazavalami
@dömdödöm: Szia Dömi! Abban vagyunk. Innen már csak egy lépés a kínai áruk fóruma...:-)
hallgatag
@Dr. Felipe: Ma az esti hiradóban mondták, hogy a diósgyöri és a
debreceni stadionok " rekonstrukciójára " további 4 és fél milliárd (!)
forintot szavazott meg a 2/3...Viktorka igy akarja...
Ez aztán a végtelenitett pofátlanság netovábbja !!!
miazavalami
@Dr. Felipe: Úgy hogy megpróbálnak megtanulni számolni fidesz módra...
hallgatag
Matelcsi picinyem...már most reklámozod a 80-100 milliárdos hiányt ???
Akkor ez valami karácsonyi meglepetés lehet...De meg van a helye, gondolom
ezt is közlöd majd, ha a fönököd megengedi...
dömdödöm
@miazavalami: ez jó :-) ezt még nem hallottam .kínai áruk fóruma...:-) Ennek csinálok egy logót ha ráérek :-)
dömdödöm
Ez a Matolcsi olyan mint a hülyegyerek , karácsony előtt jóval már akarja az ajándékot :-(
F_Viktor
@A Tündik bündije: Kérdezed, hogy "kik azok a "mi?""
Ők a kocsmai közgazdászok. Akik tudatmódosító-szer hatása alatt nem érzékelik a valóságot.
Ők azok akik az 510,1 milliós lélekszámú EU-val szembe mennek, akik a többi 27 országnak osztják az észt, mutatnák a helyes utat. S mindezeket milyen pozícióból? Természetesen a sereghajtók egyikeként :-)))
Az is megérne egy misét, hogy miért éppen csak a Jobbik holdudvarában tűnnek fel a szakmájukat megtagadó kókler közgazdászok? A Jobbik ezért nem lesz soha kormányzó párt.
hajhagyma
azt akartam hogy az állandó segélyemet vigyék felk néhány ezer forintal azt irta az egyik nagy okos hogy most erre nincsen pénz...milliárdok mennwek el a semmibe és a zsebükbe és néhány dforint meg már nehézségeket okoz nekik
F_Viktor
@hajhagyma: Miért nem írtad vissza, ha Magyarország jobban teljesít, akkor azt te is szeretnéd érezni.
hajhagyma
hiába irnám ezzek idioták...nem értik mi az mikor az ember hánykolodik
nemkati
@F_Viktor: Összeülnek, és a kínai áruk fóruma alá minősítenek minket, ami a magyar nyelvhasználatban ezerkilométerekkel a béka segge alatt van. Vagy széttapossák a szuttyogó kutyaszarhoz hasonló valamit, ami tkp a magyar kormány.
Yoda69
Az a szerencsenk hogy ezt a negyszemu barmot mar senki nem veszi komolyan, csak rohognek egy jot a kitoresen.
Kala Majka
Pedig egyáltalában nem hülyeség, hogy a jegybankoknak pénznyomtatással kellene finanszírozniuk a termelő beruházásokat.

Csak ugyebár nem mindegy, hogy ki kapja, mire, és az a beruházás, amire a plusz pénztömeget kinyomtatják valóban képes-e megtéríteni a hitelt és annak kamatait.

Aztán az sem mindegy, hogy többlettbankónak mi lesz a sorsa, amikor megtérül. Mert nem egymás között kellene szétosztani azt is, hanem megtérülés ütemében azonnal kivonni a forgalomból.
Tootsy
@SwordFish: 16.42-re: De az Unio penze nem budos, ugye?
SwordFish
@Tootsy: Nem. Az Unió pénze nem büdös. Az Unió pénze igazából az embereké, az Uniónak csak őrizni van azt joga. És joga van az embereknek odaadni azt, ami amúgy
is az embereké.

Ez egy igazi seggpöttyös unortodox gondolat, az igazi valóság.

Ezt nem a TV-ben hallottam, csak tudom. Mert látom az igazi valóságot.
Tootsy
@Kala Majka: Zsigmond kiralyunk is felhgitotta a penzt annakidejen, oszt latjuk, mi lett belole,... Ugyanazt akarod?...:o)))
nemkati
@Kala Majka: Én vállalnám a jegybankok helyett a pénznyomtatást. :)))
Tootsy
@SwordFish: Majd jol meg kell kerdezni Karacsonykor az egytal etelert sorban allo embereket, mennyi is lotyog a zsebukben szemely szerint az unios penzbol... Majd biztos mondanak egy szep osszeget, ha te ugy latod,... Akkor neked jobb szemed van, mint eltolcsynak...
SwordFish
@Tootsy: Az Unió bitorolja az emberek pénzét , ez azért van, kérlek. De már nem sokáig. :-)
Tootsy
@SwordFish: Nem orban akart mindenaron az Unioba kerulni annakidejen, csak ez nem sikerult neki, mert akkor elvesztette a valasztasokat, es ez masnak sikerult csak? Az Unio valoban az emberek penzevel gazdalkodik, de azok az emberek tulnyomoreszt Nemetorszagban, Angliaban, Franciaorszagban laknak, mert ok aldoznak penzt a szegenyebb orszagok felzarkoztatasara, aztan kapnak egy ilyen mini-diktatort cserebe, mint vitya...:o((
SwordFish
@Tootsy: "ok aldoznak penzt a szegenyebb orszagok felzarkoztatasara"

Ja, akiket ők szegényítettek el. No comment.
Tootsy
@SwordFish: Na ne mondd mar, hogy mi egyenloek voltunk gazdasagilag Nemetorszaggal vagy Angliaval az Unioba valo belepesunkkor, csak most szegenyedtunk el, mert korberohoglek,...
Tootsy
@nemkati: Nekem mar majdnem sikerult, csak a sorszamokkal van baj... A nyomtatom mindig ugyanazt a szamot nyomtatja ki,...:o(((
JAJMÁR
Na mer ez mégis más, mintha az Eu. szólítja fel a ... minket, hogy be kellene tartani ezt meg azt...
Ez azért mégis más, egy ilyen formátumú szakember persze, hogy tudja mit kell csinálni a Olli Rehntnek! :))))
hajhagyma
@A Tündik bündije: ezzek nem nemzetiek mert nézd meg a vezérüket és egyből látni kik a magyarok ... nem ők az biztos
hajhagyma
@dömdödöm: a nagy nemzeti őntudatot kellene már felminősitani és pont ők csinálják ezt??!!
Kala Majka
@Tootsy: !

Nem olvastad el, mit írtam?

Az ugyanis nem pénzhigitás, ha arra nyomják, ami megtérül, megtérülése után kivonják a forgalomból és nem osztogatják szét maguk között az urak.
Vasárnapiiskolás
@nemkati: Elaludtál!!!Már rajta vagyok a szeren..:))
F_Viktor
@nemkati:
Eltolcsynak mondókája a pávatánc része, az életet jelentő kampány nyitófejezete.
Valahol igazat adok nekik, ha az eddigi hazugságaikra a zemberek részéről semmi negatív reakciót nem váltott ki, akkor miért ne fokoznák, hazudjanak többet és nagyobbakat, egyre nagyobb mértékben hülyének nézve az országot?
S az, hogy kinek van igaza, vagyis, hogy tényleg ennyire hülye a magyar, vagy csak a gyorsan kiépített diktatúra miatti félelem a hallgatás okozója, az csak jövő áprilisban a szavazófülkékben fog kiderülni.
nyanya001
De sokszor hallottam, hogy Matolcsy mondjon le !
De nem mondott le !
Kala Majka
@Tootsy: !

Mennyivel lettél gazdagabb???

Mert az ország bizony sokkal szegényebb ma, mint volt a Zunió előtt. Az sem segít az "átlagon" ha néhányan közben milliárdosok lettek. Sőt! Éppen rontja a lakosság életszínvonalát.
A Tündik bündije
@hajhagyma: Valójában nem ezen van a hangsúly. Ahogy a Fidesz, úgy az MSZP sem kapott tőlem soha egy X-et sem, de ennyire undorítóan még a baloldali kormányzás sem viselkedett. A felcsúti törpehitlernek és a bandájának persze nincsenek erkölcsi aggályai, ől habozás nélkül kettéosztották az országot kokárdásokra és nem-kokárdásokra, nemzetiekre és nem-nemzetiekre, aztán pedig sírt a szájuk 8 éven át, hogy morálisan és erkölcsileg is kettészakadt az ország, ami persze az ő olvasatukban azt jelentette, hogy van pár millió renitens, akiknek nem ők a favorit.
F_Viktor
@SwordFish: Írod:
"Az Unió pénze nem büdös. Az Unió pénze igazából az embereké, az Uniónak csak őrizni van azt joga."

Na, te kocsma-közgazdász, ki az az EU, ki- és milyen arányban osztja el a tagállamok pénzeit?
Vasárnapiiskolás
@Tootsy: Ne törődj vele.Lassan az eredeti is annyit fog érni,mint az otthoni:)
F_Viktor
@hajhagyma: Írod:
"ezzek nem nemzetiek mert nézd meg a vezérüket és egyből látni kik a magyarok ... nem ők az biztos"

Minek lehet azokat nevezni akik lejáratják az országot, akik nem tartják be az egymás mellett élés alapvető szabályait, akik nyomorba kívánják dönteni az ország népét és az ország gazdaságát?
Nálam ők egy szóval : hazaárulók!
F_Viktor
@Kala Majka: Írod:
"Az ugyanis nem pénzhigitás, ha arra nyomják, ami megtérül..."

Azt még a kocsmákban is inflációs folyamatnak nevezik, ami nagyon könnyen hiperinflációt idézhet elő!
Hallottál már pénzkibocsájtással kapcsolatban olyanról, hogy FEDEZET? O'szt hol itt a fedezet?
Ezzel sokan, köztük diktátorok is megpróbálkoztak, gazdasági csőd lett az eredménye!
Kala Majka
O'szt hol itt a fedezet?

A gyártásban! vagy a termelésben. És a megépített üzemben. Mondom, feltéve, ha nem a haverok között osztják szét, mint szokás mostanában. És meg is semmisíti, amint visszakapja jegybank. Vagy más fontos és garantált termeléshez bocsájtja rendelkezésre.
coyote3
@SwordFish: A cikket is olvastad? Vagy csak megint elevenedbe találtam? :)))
mariaberta
Olli Rehn rohan és Matolcsi-unortodox kérésére rohan és lemond!
sport50
mikor érti már meg a világ ő,ők a legjobbak,nem kéne velük szórakozni az eu-nak!!!már itthon megszokták,hogy minden úgy van ahogy a vezér dönt,hát nem olvassák,hogy az ország "jobban teljesít"??:-))))))
soper
Ne hogy már a lekvár tegye el a nagymamát.
bretagne
Hitelminősítők, haptákba! Matolcsy megszólalt!
Tootsy
@Kala Majka: 23.06-ra: En semmivel, illetve annyival, hogy van munkam, es minden teren megbecsulnek, amit otthon soha nem kaptam meg, pedig hidd el, kitettem a lelkem, hulyere dolgozva magamat, mert a gyermekemet kellett eltartanom. De pont eltolcsy ne szoljon egy k@rva szot sem, hiszen amit o csinal, az nem mas, mint az, hogy azt a penzt, ami az Uniobol erkezik, szetosztja a csokosoknak, orban vitya engedelyevel, sot, hatarozott keresere, kulonben nem lenne azon a poszton, ahol van. O merte egyedul megcsinalni, hogy hozzanyult a devizafedezethez, vagyis kinyitotta a csapot a csokosok fele, amin aramlik kifele az orszag aranytartaleka, amihez csak a legvegso esetben szabadna nyulni. Lattad Te trezort nyittatni Obama elnokot Fort Knoxban, amikor ugy latszott, hogy Amerika teljesen osszeomlik? Biztosan nem! Mert O felelos az orszagaert, a rabizott emberek sorsaert. A szivem verzik, hogy az emberek (csaladtagjaim, barataim, akik otthon elnek), egymas utan lehetetlenulnek el...
Tootsy
@Kala Majka: Veletlenul lajkoltalak, pedig valaszolni akartam. Hat eppen ez az: a fedezethez hozzanyult eltolcsi, termeles (gyartas, ugyanaz) NINCSEN, hanem stadionok epulnek, meregdraga autoutak (mintha a sivatagon vagy a jegmezon kellene epiteni oket, 3.8 milliard (!) 1 km ) , vagyis ingatlanba fektetik az unios penzeket, raadasul soha meg nem terulokbe, mert ezek lesznek az orban-korszak orokre megmaradt mementoi, az emberi gyarlosag, nagyravagyas emlekmuvei... A kutya nem fog bemenni ezekbe a letesitmenyekbe, mert az emberek eloszor kenyeret fognak venni, nem falabuak szerencsetlenkedeset nezni 3000 forintos belepovel... Nincs termeles, mert nincs felvevopiac, akiket orban megcelzott (pl. Kina), ok maguk is tultermelesi valsagban vannak, az o filleres (am rendkivul sz@r) termekeiket mi nem tudjuk uberolni,...azok nem fognak tolunk importalni dragabban, mint ahogy ok eloallitanak valamit. Hazai piac sincs, mert azt alaposan szetverte ez a kormany az adozassal, tonkreteve a kozeposztalyt, aki ugy altalaban vasarolt. Az ujgazdag milliardosok meg kulfoldre mennek vasarolni, nem a Westendbe, vagy mas oriasi, vasarlohiannyal kuszkodo shopping centerben,...
aremy
@SwordFish: és minket ki vezet ?tekintetes nemzeti
Imremete
Szerencsetlen hitelminositok!
Felhecceltek Matocsyt. Nem lennek a helyukbe. Addig feszitik a hurt, hogy Matolcsy oda fog menni es tart egy tartalmas eloadast a kozepkori magyar agysebeszetbol.
Hat kell ez nekik???
űrbán
Ezt az "embert" az állatkertben kellett volna kinevezni, a csúszómászók ketrecébe kiállított tárgyként. A Stadionos viktor egy elmebeteg, de a koszos bagázs amit kormánynak és államigazgatásnak hív, mind nála becstelenebbekből és hülyébbekből lettek kiválogatva.
darwin
@Imremete: Én is tartok a hétfőtől. Matolcsyn felbuzdulva a főnököm elé álltam ,és elmondtam,hogy az utóbbi időben nem emelt a fizetésemen.Hát , úgy állt a szeme ,mint Matolcsynak.Azt mondta hétfőn referál.Most nem tudom,hogy van-e munkahelyem.
Matolcsynak még van?Nem hívtuk vissza?Nem zavartuk el?Meddig bohóckodhat még a pénzünkkel?
Imremete
@darwin: Szurkolok hogy legyen hetfon munkahelyed, de azert mindenkeppen vertezd fel magad a japan gyerekek seggen levo piros pontokbol, hatha ennek behato ismeretehez koti Matolcsy szemu fonokod a fizetesemelesed, esetleg kirugasod.
Vagy egyszeruen kepezd at magad baleontologusnak, esetleg interkontinentalis forditokorong tervezo mernoknek.
darwin
@Imremete: Inkább a sport felé orientálódok,mivel nagyon sportszerető miniszterelnökünk van.Lehet,hogy kapok egy stadiont.Fedett pályás búgócsigázó leszek.
miazavalami
@dömdödöm: Babás! olyan babás mint a régi avatarom.:-)
kukac50
Felszólította a lemondásra, közben pénzt kért. Értelmes normális gondolkodású ember nem mond ilyet. Az elmebetegektől mit várhatunk?
human
Javaslom megnézni az MNB volt alelnökével készített beszélgetést:
www.atv.hu/videok/video-20131125-magyarorszag-sodrodik
A lényeg, hogy veszélyesnek tartja, hogy az új MNB vezetés nem végez kockázatelemzést. A jelenlegi elemzések szerint is 0 közeli a növekedés, ami még nem tekinthető gazdasági fordulatnak..
verőce21
@human: De, a gödörből a fordulat, a növekedés 0-val kezdődik! :)
(Olyan ez tudod, mint tőzsdei fordulatnál a doji.)
verőce21
@Tootsy: (22:30) Csak nehogy egy "Stüszi vadásznak" beöltözött MSZP-s, vagy stróman sorban állóba botolj!
(hogy hosszabb legyen a sor.) :)
human
@verőce21: Igen. A trend fordulása LEHETSÉGES, mert ez az eset csak a befektetői bizonytalanságot tükrözi. Ha lesz is növekedés az nem számít tartósnak. Ha pedig maradunk a nulla közeli szinten, akkor további csökkenésre kell számítani.
verőce21
Fordított logikával felminősítés valószínűsíthető! Azért veszik ezt az apostoli bátorságot a minősítőkre, mert majd lehet mondani hogy tőlünk mindenki tart?
Talán mentségként, de az IMF-t is páros lábbal rúgtuk ki (ráadásul még utánuk is köptünk), az irodájuk helyét felszántottuk és trafikot nyitottunk helyette ... :)
mariaberta
Rohanni fog lemondani, mert Matolcsy utasította.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.