A Jobbik szerint a téli közfoglalkoztatás koncepciója egy "abszurd agyrém", és azt kérdezik a kormánytól, ki találta ki a téli közfoglalkoztatás koncepcióját, amelynek keretein belül szerintük "százezer túlkoros, sok esetben antiszociális embert szabadítanak rá négy hónapra az általános iskolákra".

Dúró Dóra, az ellenzéki párt szóvivője az MTI-nek szombaton szakmailag indokolatlannak és emberileg elfogadhatatlannak nevezte, hogy az alapfokú végzettséggel nem rendelkező, a téli közfoglalkoztatásra jelentkező emberek az általános iskolákban tanulnak négy hónapon keresztül. Az alapfokú végzettséggel rendelkezőket szakiskolákban képzik tovább a tervek szerint.

A jobbikos politikus kiemelte: ezeket a sokszor analfabéta embereket nem a tudás megszerzése, hanem az a közel 50 ezer forint motiválja majd, amit a programban résztvevőként megkapnak. A kormány "melegedni teszi be ezeket az embereket az iskolákba, és közben fizet is nekik" – fogalmazott.

Abszurdnak és agyrémnek nevezte, hogy a kormány százezer embert "szabadít rá" az iskolarendszerre minden előzetes tájékoztatás nélkül. Hangsúlyozta: a Jobbik már most sok visszajelzést kap szülőktől, akik féltik a gyerekeiket.

120 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
Ez a téli közfoglalkoztatás mint felzárkóztatási program olyan szinten ostobaság, hogy szégyen, hogy egyáltalán így merik nevezni! Arra jó, hogy néhány órára melegben legyenek a közmunkások, kapjanak jövedelmet, esetleg egy tál ételt is. Azon kívül haszna:
nulla. 30-40-50 éveseket bármilyen képzést adni, ha semmi előzménye nem volt, képtelenség. Aki gyermek/ifjúkorában nem volt képes elvégezni a 8 általánost,
ne adj isten még írni, olvasni sem tud, annak esélye sincs arra, hogy akár egy mai általános iskolás első évfolyamát is elvégezhesse.
Akinek meg nincs semmilyen szakmája, mit tud kitanulni négy hónap alatt?
Kosárfonást? Teknővájást?
Gázszerelést biztos nem!!! Pedig azzal sokra vihetné!!!
Tapasztalatból tudom, hogy érettségi mellett megszerzett szakmával sem könnyű elhelyezkedni, sőt, diplomával + szakmával sem, tehát ez egy álságos program,
valóságos haszon nélkül.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Boszi27
@human: A mi városunkban nem az iskolákban tartják a foglalkozásokat, hanem három helyszínen az egyik a műv. ház másik a munk. kp. a harmadikat nem tudom. Lényeg, hogy több szakmával rendelkezők is vannak a csoportokban és nincs is analfabéta.Sztem sem lenne helyes gyerekek közé engedni felnőtteket. Amúgy értelme nincs az egésznek.Legalábbis én nem látom.
szaboria1
@Boszi27: Ezzel a trükkel ugyanis ha netán olyan ítéletidő lenne mint márciusban akkor lennének akiket azonnal kitudnak vezényelni. Ugyanis kivan hirdetve ha nem mennek a képzésre akkor nem fog járni a segély. Ja és még egy érdekes momentum mivel sokan lettek így két csoportra osztották őket és akik pl. tegnap délutánra lettek be osztva azokat 4 órakor haza küldték mert a fűtési rendszer automatikusan 4 órakor kikapcsolt és nem volt fűtés.
többésohacionistát
@percsi: Nekem se FIDESZ sem MSZP felé nincs bizalmam!Hogy kormányozhatott 8 évig úgy mond 8 évig egy hatalmas maffia párt 3 miniszter elnök?A FIDESZBE meg benne élünk nem kell részletezni!Következmények nélkül meg lehet csinálni mert arra megy ki a játék,hogy váltsák egymást ha jól meg pakolták a zsebeiket 4-8 év alatt!Az embereknek be kell látni hogy ez nem alternatíva!Imádom amikor Bajnait sztárolják hogy de hát ő csak válság kezelő miniszter elnök volt és milyen jól csinálta!Eszem meg áll nyilván ha befagyasztok ezt azt akkor más lesz a gazdaság összképe!Amúgy része volt annak a garnitúrának 2006 óta ami oda juttatta az országot elég komoly tárcákat vezetett!
többésohacionistát
Kezdődik amiről mindenki tudott csak ők nem törődtek vele!
Kiteszem ide mert már beküldtem a hírt de cenzúrázták!
kuruc.info/r/26/121126/
Boszi27
@többésohacionistát: Én is hallottam már, hogy vannak problémák az újdonsült tanítványokkal, akik között akad néhány normális is, azoknak meg éppen ezért nincs helyük az iskolában, mivel szakmával is rendelkeznek. Ez azért nem számít, mert a létszámot le kellett adni, és csak úgy jött össze, ha nem vették figyelembe az iskolai végzettséget. Itt olyanokról hallani, hogy a "tanulók" kényük-kedvük szerint kijárkálnak nem csinálják a feladatot, és a tanárnő lett elmarasztalva, mert neki tudni kell fegyelmet tartani. Ezt mondta neki egy nagyon felkészült bunkó.A tanterv is nagyszerű, pl labdát adogattak körbe egymásnak. Aki, vagy akik ezt kitalálták nem kellene, hogy szabadon szaladgáljanak.Nem is kell hozzá pszichológia, minden normális ember tudja, hogy fegyelmet tanítani felnőtt korbán már nem lehet. Képtelenség alaptulajdonságokat megváltoztatni. Ha a gyerekem ilyen iskolába járna, vszínű nem engedném. Ezt kellene csinálni a szülőknek.
Csolovek
@többésohacionistát: Nagyon egyetértek veled.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.