Már öt kilogramm szárított, fermentált vagy vágott dohány engedély nélküli birtoklása, megszerzése bűncselekménynek számítana egy az Országgyűlés gazdasági bizottsága által benyújtott módosító indítvány szerint.

A javaslatot az egyes törvényeknek a gyermekek védelme érdekében történő módosításához nyújtották be, azt hétfőn szinte egyhangúlag támogatta az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága.

A Rogán Antal (Fidesz) vezette gazdasági bizottság azzal indokolta a büntető törvénykönyv (Btk.) kiegészítését, hogy elszaporodott a nagy mennyiségű dohánytermékek illegális kereskedelme, és ezzel a gyermekek és az ifjúság egészségének védelme is sokszorosan kiszolgáltatott helyzetbe került.

A módosító indítvány a Btk.-ban megváltoztatja a jövedékkel visszaélés elősegítése egyik minősített esetét, e szerint jelentős mennyiségnek számítana a szárított, fermentált vagy vágott dohány már öt kilogrammtól.

A Btk. szerint alapesetben vétség a jövedékkel visszaélés elősegítése, vagyis a jövedéki adóról szóló törvényben meghatározott berendezés, készülék, eszköz vagy alapanyag engedély nélküli vagy a jogszabály megszegésével történő előállítása, megszerzése, tartása, forgalomba hozása, illetve a zárjegy, az adójegy engedély nélküli megszerzése, tartása.

A jövedékkel visszaélés minősített esete, ha azt többek között nagy mennyiségre követik el, ez bűncselekménynek számít. Az alkotmányügyi bizottság által is támogatott módosító indítvány ezt a mennyiséget határozza meg most.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
Aztán majd jön, hogy alkoholból csak 10 liter lehet otthon, készpénzből 50 ezer forint... Tiszta Kuba...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
leszúrt rittberger
Aztán majd jön, hogy alkoholból csak 10 liter lehet otthon, készpénzből 50 ezer forint... Tiszta Kuba...
pbalage
Ha tömöm a cigit, közben hullik a maradék, és azt mindig egy helyre gyűjtöm egy vödörbe, mert finnyás vagyok és nem szívom el a szárazat, akkor pár hónap múlva agyonlőnek?
martinpalermo
Én nikotin függő vagyok,naponta simán megeszek 9 kilót.Nyálazáttok meg egy helyen, de körbe.
Senara
Már megint az ifjúság egészsége védelméről beszél a VI kerületi tanyagazda . Több bevételt vártak a kiváltságosok . Nem számoltak nagy mennyiségű csempész cigivel és a saját termeléssel növekedésével , tehát törvényt kell hozni .
dömdödöm
A kampányban semmi mást nem kéne mondani ,kiállna a Mesterházy ,Bajnai ,Gyurcsány
égő cigarettával a képükben egy nagy táblával és felmutatja a fidesz székház előtt
Szavazz a kis G@cikre mert megérdemled ! :-(((((
összefogás
A trafikosok nagy többsége (állítólag) pult alól árulja a szervezeten csempészet dohányt és cigarettát.
Ez miért nem tűnik fel a NAV-nak? Csak nem, Ők is benne vannak?
A kis falvakban pedig nyíltan a kocsiból árulják a cigit. Ez aztán a TRAFIKMUTYI!!!
A pálinkamutyi is ugyan így virágzik!!!
KÖSZÖNJÜK MEG A BALTÁS VEZÉRNEK.
szepwilly
lesz itt meg napi fejadag,kenyer meg tej jegy!!!
darwin
@szepwilly: Én is ettől félek,de nem tetszik.
kkalman
Már csak az a kérdés, hogy a NAV honnan tudja, mennyi dohányt tartok itthon?
Ez megint egy, a végrehajtásában, betartásának ellenőrzésében kidolgozatlan törvény. Ettől a feketekereskedelem még élni és virulni fog. Azt már csak halkan súgom, hogy ennek az egésznek semmi köze a fiatalkorúak védelméhez. Sokkal inkább a mindent én irányítok, és csak az történhet, amit én akarok hirdetése, mintsem a fiatalkorúak védelme a cél.
csikknorisz
"elszaporodott a nagy mennyiségű dohánytermékek
illegális kereskedelme"
Erre nem kicsit rásegítettek a korlátozással, áremeléssel, most meg álszent módon a gyerekek védelmét hangoztatva picsognak a kieső adóbevétel miatt. A gyerekek védelme érdekében be is tilthatnák teljesen a dohánykereskedelmet, aztán meg jönne a nagy rácsodálkozás, hogy jé, hogy felerősödött a feketepiac, mert száz százalékban a kezükbe adtuk. Tényleg ennyire hülyék, vagy ennyire hülyének néznek mindenkit?
kkalman
@csikknorisz: Mind a kettő! Ennyire hülyék, és ennyire hülyének néznek bennünket.
hajhagyma
@kkalman: mindenki magából indul ki... ha ők hülyék akkor nyilván való hogy a másikat is annak nézi
Tekla
@dömdödöm: Na ezek ugyan annak a gazdának a goj szolgái , tehát semmi szép jövőt nem remélhetsz tőlük.
Tekla
@kkalman: Meg szavaztátok a hülyének nézést , ezt érdemlitek ,ezt vállásztótatok. Választhattok volna rosszabbat is ,a libák a nyugdíjak és a vizit díj védelme érdekébe , meg választhatattok volna a Magyar érdekek szerint is. De a többség ezt akarta.
feri57
A Kormány a gyerekek egészségéről papol.miközben a gyerek kórházak csődbe van több százezer gyerek éhezik.
A Népet sanyargassa Basáskodik felettünk, jönnek a janicsárok,lesöprik a padlást, még disznót vágni is engedéllyel lehet és a felét beszolgáltatni az Orbán rezsimnek!!!
excep
szerintem ez a nép hülye ha ezeket a szemét barmokat újra választja!!! totál beleugatnak mindenbe!! ehhez képest még a kádár rendszer is jobb volt pedig utáltam azt is!!!
hajhagyma
@excep: szerintem egy őkőr szarfaszú nép vagyunk ...ha ilyen állat kell nekünk mint ez az orbán keresztapa
irén48
@excep: Pedig az sokal jobb volt dolgoztunk és tiszteségesen meg éltünk az inkáb volt demokratikus
kiskutyauto
Eső után köpönyeg kedves idióta agyhalott hazaáruló FizeSS maffia-söpredék! Az arrogáns, dilettáns korrupt hülyeségetekkel szétvertétek a magyar dohánykereskedelmet és ilyen szánalmas átlátszó utólagos barmolással sem mentitek meg... hajrá orbanisztán hajrá abszurdisztán
kkalman
@Tekla: Nem a fitymaszra adtam a voksomat! Ezeknél rosszabb nem lehet senki, ezt bizonyították 1998-2002 között. Már ezért sem szavaztam rájuk.
Desischado
Elmaradt a bevétel, most meg hozzák orrba-szájba a szigorító törvényeket! Meg kéne szüntetni a mutyit, és le kéne vinni az árakat, ennyire egyszerű! De ez már nem derogál, mert akkor nem lehet annyit harácsolni, ugye fityisz? megmondtam, hogy addig viszik föl az árakat, amíg sok lesz! Mert azzal takaróztak, hogy az EU követelte! Tudja közületek valaki, hogy tényleg kért e ilyet az Unió? Mert én nem tudok róla!
Tekla
@feri57: Aztán mért is tűrjük? Mert gyáva népnek ,van orbánja?
Nakimaga
Az a biztos,hogy mindig csak 4 kiló 90 dekát találjanak és azt igazolni sem kell ! :)
kukac50
Talán éhen döglenek a trafikosok?
A szegény réteget támogassák, ne a Fideszhez közel álló trafikosokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.