Több mint kétszeresére emeli bankjegykiadó automatáinál a pénzfelvétel díját februártól az OTP Bank, és visszavonja a lakossági számlacsomagokhoz kapcsolódó kedvezményes pénzfelvételre szóló akcióit – tájékoztatta a Magyar Hírlapot Gergely Péter, a BankRáció pénzügyi szakértője.

A magánszemélyeknek jelenleg 0,6 százalék jutalékot kell fizetniük az OTP készpénzkiadó automatáinál, de több lakossági számlacsomagnál is az első egy-négy pénzfelvétel díjtalan – írja a lap.

Februártól ugyan – a jogszabályi előírásoknak megfelelően – nyilatkozattétel esetén minden lakossági számláról az első két készpénzfelvétel – legfeljebb százötvenezer forint erejéig – díjmentes lesz. Ha viszont az ügyfél túllépi ezt a keretet, akkor 0,6 százalék helyett már 61 forint + 1,21 százalék jutalékot kell majd fizetnie. Így még ha be is jelentkezik valaki a két ingyenes készpénzfelvételi lehetőségre, de további százezer forintot vesz fel számlájáról, akkor 1271 forintot kell fizetnie.

Az OTP Bank mellett további hét pénzintézet – a Budapest Bank, a DRB Bank, az Evobank, a Kinizsi Bank, a Magnet Bank, az MKB Bank és a Sopron Bank – emeli februárban a lakossági folyószámlák költségeit.

81 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Köszönjük néked Orbán elvtárs!
Remélem májusban már Felcsúton fogod igazgatni az akadémiádat. Az való neked.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@F_Viktor: Süket vagy ember...sulykolod az éretlen dumát...kerülgeted mint a liba a forró kását...
Vannak emberek akik úgy gondolják, hogy a neki járó fizetést vagy nyugdíjat ne vámolja meg senki. ha érted jó ha nem még-jobb...és ha nem érzel föltétlen kényszert ne válaszolj.
Csizmás Kond
@szablyafűrész: Nem szokásról beszélek, hanem tényről. Az aki csak a neki járó pénzt veszi fel ...stbstbstb...
F_Viktor
@Csizmás Kond: Kik azok az "emberek akik úgy gondolják, hogy a neki járó fizetést vagy nyugdíjat ne vámolja meg senki."? Hogyan oldják meg? Ez itt a kérdés, amit te idelöksz, de nem tudod rá a választ!
Csizmás Kond
@F_Viktor: Istennek jámbor szamara, minden országban kivétel nélkül tehát itt nálunk Magyarországon is törvény, hogy a munkavállaló, a nyugdíjas hiánytalanul és időben megkapja a munkájáért vagy nyugdíjban kiszámolt neki járó összeget.
F_Viktor
@Csizmás Kond: Megkapja. Mi a problémád?
Boszi27
@F_Viktor: Tobin-adó nem pénz, hanem tőkemozgásra vonatkozik. A különbséget mindenki érti remélhetőleg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.